HUMANI POLICAJCI DAROVALI KRV

HUMANI POLICAJCI DAROVALI KRV

U sklopu obilježavanja Dana policije USK, pripadnici Treće policijske uprave danas su organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Ovakve akcije održane su i u drugim općinama Unsko-sanskog kantona čime su pripadnici policije pokazali svoju humanost. Na odjelu za transfuziologiju opće bolnice u Sanskom Mostu danas je veliki broj sanskih policajaca darovao najdragocjeniju tečnost. Zahvaljujući tome , omogućit će se pružanje pomoći za veliki broj unesrećenih građana.

Prema riječima sekretara Crvenog križa općine Sanski Most, Hamze Alagića, pripadnici policije redovno sudjeluju u ovakvim i sličnim akcijama humanitarnog predznaka. Današnjom akcijom Crveni križ Sanski Most je obilježio i Dan dobrovoljnih davalaca krvi. Predsjednik sindikata policija USK, Mahmut Alagić, rekao je kako su pripadnici policije uvijek spremni da doprinose radu u lokalnoj zajednici.

U sklopu obilježavanja Dana policije USK, u proteklim danima organizirani su brojni sadržaji u općinama Unsko sanskog kantona. Odata je počast kolegama koji više nisu među živima te je istaknuto kako je moderna i dobro obučena policija temeljni stub svake društvene zajednice.

HUMANI POLICAJCI DAROVALI KRV

Sanski Most |