HUMANITARNA VEČER „SVI ZA MUHAMEDA“

HUMANITARNA VEČER „SVI ZA MUHAMEDA“


Srijeda, 3 Maja, 2017

U Gradskoj dvorani u Sanskoim Mostu sinoć je održano humanitarno veče pod nazivom „Svi za Muhameda“, na kojoj je priređen bogat sportsko – zabavni program.

Ovaj događaj je organiziran u sklopu velike humanitarne akcije za liječenje četrnaestogodišnjeg Muhameda Taliča iz Šehovaca, učenika 8. razreda „Prve sanske škole i pesrpektivnog nogometaša koji je prve nogometne korake počeo u NK „Podgrmeču“, a trenutno je član Škole nogometa „Zmaj 17“. Veliki broj gledalaca je uživao u nizu utakmica i revijalnih nastupa sanskih sportskih klubova, muzičara i folklornih društava. Svoj doprinos za hrabrog dječaka su dali: omladinske selekcije košarkaških klubova „Sana“ iz Sanskog Mosta i „Hunters“ Prijedor, zatim Muhamedovi saigrači i prijatelji iz NK „Podgrmeč“ i Škole fudbala“ „Zmaj 17“, a revijalne utakmice su još odigrali kadeti i juniori rukometnog kluba „Sana 7“, igračice Ženskog košarkaškog kluba „Sana“, te igračice novoosnovanog Ženskog nogometnog kluba „Sana 2014“. Podršku su dali i košarkaši Invalidskog kluba „Sana“, a brojnoj publici su se predsavili sanski karate klubovi „Hurije“ i „Sana“, te judo klub „Sana“ koji su izveli prezentaciju borilačkih sportova.

U zabavnom dijelu programa su nastupili: No Limit band, zatim Adna Softić i Arijan Čendkić, Alja Krupić i Almedin Krikić, te folklorna društva „Mahala“ i „Sanski biseri“, a gledaoce su zabavljali i humoristi Omčo i Meca. Dirljivi trenutak ove nazaboravne humatirarne večeri je bio kada je putem skaypa Muhamed pozdravio sve prisutne iz Kliničkog centra „Koševo“ u Sarajevu, gdje je podvrgnut medicinskim tretmanima.Treba istaći, da je humanitarna večer „Svi za Muhameda“ u potpunosti uspjela.

Prodato je svih 1.000 odšampanih ulaznica po cijeni od 5 maraka, a posjetioci su i dodatno davali dobrovoljne priloge. Prema informacija od organizatora ukupno je prikupljeno 7.925 KM. Inače, porodica Talić, sem Muhameda ima još dvoje maloljetne djece, a obzirom da niko od supružnika nije zaposlen, prikupljena sredstva će biti namjenjena za pomoć ovoj porodici u finansiranju materijalnih troškova koji su vezani za liječenje Muhameda. Jedan od organizatora ove velike hunatiratne akcije za je i Jasmin Talić, koji se zahvalio svim humanim ljudima koji na bilo koji način pomažu ovaj projekat. Podrška Muhamedu, kako novčano, tako i moralno stiže sa svih strana.

U Sanskom Mostu već je organizovano nekoliko akcija prikupljanja novčanih sretstava, a kako saznajemo brojne akcije se organizuju i u inostranstvu. Teško je pobrojati sve koji su do sada pomogli i koji će se uključiti u ovaj humanitarni projekat, ali izdvajamo nogometaše humaiste Senijada Ibričićića i Harisa Seferovića. Također, na sinoć održanoj humaitarnoj večeri puštene su i video poruke kojima su putem fejsbuka podršku Muhamedu dali Alen Ovčina, u ime saigrača iz Rukometne reprezencije BiH, zatim bh košarkaški reprezentativac U narednom periodu planirano je održavanje još nekoliko humanitarnih događaja za pomoć oboljelom dječaku Muhamedu Taliću.

Recimo, da je sinoć u klubu „Palaco“ održan koncert pod nazivom „Svi za Muhameda“ na kojem je nastupilo nekoliko poznatih muzičara iz naše zemlje. Takošer, danas se na stadionu u Kamengradu igra kup utakmica u kojoj Rudar dočekuje momčad Krajišnika iz Velike Kladuše, a sav prihod od prodaje ulaznica ide za liječenje malog Muhameda.U naredni petak se organizuje „Kolačijada“ ispred malog parka na Zdeni. Humanitarnu akcija se provodi u organizaciji Mjesne zajednice Šehovci, gdje živi porodica Talić, a svi koji žele pomoći liječenje mališana mogu to učiniti i uplatom sredstava na broj žiro računa: 199-044-60340845-30.

HUMANITARNA VEČER „SVI ZA MUHAMEDA“

Sanski Most |