IFTAR U ORGANIZACIJI KO SDA USK: U JEDINSTVU JE SNAGA


Ponedjeljak, 11 Juna, 2018

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) USK upriličio je sinoć u Bihaću zajednički iftar koji je okupio preko 300 članova i simpatizera stranke sa prostora cijelog Unsko-sanskog kantona, te njihove goste. Iftaru je, između ostalih, prisustvovao državni zastupnik i kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović. Džaferović je istakao da mu je izuzetno drago što 27. noć Ramazana provodi u Krajini, po njemu najvažnijem i naljepšem djelu Bosne i Hercegovine.

Zatim, on je naglasio da se nalazimo u veoma ozbiljnim i turbulentnim vremenima.„Pred nama su vrlo ozbiljni izazovi. Mi se, osim sa deblokadom evropskog puta, NATO puta, ekonomskim izazovima, nosimo sa snažnim udarima na suverenitet i teritorijalni integitet. Iz Bihaća pozivam da se svi okrenemo miru, prosperitetu, izgradnji boljeg sutra za sve ljude koji žive u ovoj zemlji. Bez ikakvog populizma, bez ikakve smutnje mi smo tokom ovog mandata radili na tome. Od populizma i smutnje nema ništa. Napredak dolazi samo od iskrenog svakodnevnog rada“, poručio je.Prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK, Šemsudin Dedić.„Smisao iftara jeste da ga podijelimo sa dragim nam ljudima i prijateljima.

Šefik Džaferović je veliki prijatelj Krajišnika i čest gost u Krajini. Ove godine je po najvećem nevremenu došao u Bužim. Bio je uz nas i lično nam je pružio podršku onog teškog dana kad je uhapšen general Dudaković i drugi borci 5. korpusa. Slobodno možemo reći da je sa nama češće i od nekih kandidata za Predsjedništvo koji su rodom iz ovih krajeva“, kazao je. Ovo, prema Dediću, najbolje opovrgava tvrdnje da nas je Sarajevo zaboravilo. „Biti uz Krajinu ne znači izdavati saopćenja i davati pompezne izjave već dijeliti sa nama i teške i lijepe trenutke. Znam da to naši sugrađani znaju cijeniti“, zaključio je.

IFTAR U ORGANIZACIJI KO SDA USK: U JEDINSTVU JE SNAGA

Sanski Most |