IFTAR U ORGANIZACIJI SDA BOSANSKI PETROVAC


Četvrtak, 31 Maja, 2018

Općinska organizacija SDA Bosanski Petrovac, organizirala je sinoć iftar kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera ove političke partije, kao i najviši funkcioneri SDA u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou Unsko sanskog kantona i Federacije BiH. Istaknuto je kako je ovo lijepa tradicija koju SDA u Bosanskom Petrovcu njeguje svake godine i da je lijepo da se u ramazanskim danima druže članovi i simptizeri ove političke partije.

Istovremeno, upućene su poruke jedinstva i dobra među ljudima, posebno obima koji u svom životnom djelovanju baštine vrijednosti koje SDA programski obuhvata i afirmira. Istaknuto je kako je ovo još jedan pokazatelj jedinstva i organiziranosti SDA na ovim prostorima i uspješnosti koje ova politička partija pokazuje u svome radu. „Svaki ramazan je prilika da jedni prema drugima iskažemo solidarnost, pažnju i uvažavanje, zbog čega je ova općinska organizacija donijela odluku da njeni mladi aktivisti obiđu svoje sugrađane slabijeg materijalnog stanja i narušenog zdravlja kako bi im direktno pružili podršku „, istakli su u Općinskoj organizaciji SDA Bosanski Petrovac.

Istaknuto je kako ramazanske dane treba iskoristiti za stvaranje ambijenta tolerancije i prava svih na građanske i vjerske slobode, posebno vodeći računa o našim različitostima. Naša snaga je u našoj vjeri i tradiciji, poruka je s ovog skupa.

 

IFTAR U ORGANIZACIJI SDA BOSANSKI PETROVAC

Sanski Most |