IGRALIŠTE U FAJTOVCIMA DOBILO NOĆNU RASVJETU

IGRALIŠTE U FAJTOVCIMA DOBILO NOĆNU RASVJETU


Ponedjeljak, 27 Novembra, 2017

U Mjesnoj zajednici Fajtovci upriličena je svečanost povodom okončanja prve faze projekta uređenja mjesnog igrališta u sklopu koje je u upotrebu puštena moderna noćna rasvjeta. Radi se o projektu čija je realizacija započela u septembru ove godine i u vrlo kratkom roku na njegovoj realizaciji mobilisao se veliki broj mještana Fajtovaca koji su dobrovoljnim prilozima pomogli projekat.

Također, on je podržan i od strane Općine Sanski Most, a aktivno ga pomažu Mjesna zajednica i Osnovna škola Fajtovci. Cilj svega je da se igralište, koje se nalazi odmah uz školski objekat, pretvori u mjesto gdje će se okupljati, igrati i družiti djeca i omladina s ovog područja. Izgradnja rasvjete koštala je oko 10 hiljada maraka, a sem učešća općinske vlasti i mještana, treba istaći i značajnu novčanu donaciju lokalnog privrednika Šefika Horozovića. U drugoj fazi ovoga projekta predviđena je izgradnja tribina na školskom igralištu, kao i zaštitne ograde oko čitavog lokaliteta.

Prema predračunu, vrijednost cijelog projekta iznosiće 27 hiljada maraka te se nastavlja akcija prikupljanja neophodnih sredstava. Za mještane Fajtovaca, posebno one najmlađe, ove aktivnosti imaju veliki značaj što su potvrdili organizacijom lijepe svečanosti koja je uveličana velikim vatrometom.

IGRALIŠTE U FAJTOVCIMA DOBILO NOĆNU RASVJETU

Sanski Most |