IGRANA PREDSTAVA „NA BOŽIJEM PUTU“

IGRANA PREDSTAVA „NA BOŽIJEM PUTU“


Ponedjeljak, 7 Augusta, 2017

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani“, u prostoru gradskog kina u Sanskom Mostu, igrana je protekle subote predstava „Na božijem putu“. Dan poslije, predstava je odigrana u prostoru mjesne škole u Hrustovu.

Pomenutu predstavu napisao je Ahmed Murabdić, a režiju potpisuje akademska glumica Sabina Kulenović. Ovaj pozorišni komad pripremili su i izveli. članovi dramske sekcije Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ iz Zenice. Predstava je tipično bosanska i protkana islamskom tematikom. Radi se o realističkoj drami koja je pisana po modelu evropske porodične drame. Prema riječima režiserke, Sabine Kulenović, predstava nosi jasnu i snažnu poruku.

Ansambl Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ izarzio je oduševljenje prijemom u Sanskom Mostu i gostoprimstvom domaćina, te su istakli kako su u gradu na Sani proveli prijatne dane. Izvedba predstave „Na Božijem putu“ naročitu pažnju privukla je u Hrustovu, gdje su mještani potpuno ispunili prostor u kojem se prikazivala. Nakon okončanja, mnogobrojni prisutni nagradili su glumce veliki aplauzom.

 

 

IGRANA PREDSTAVA „NA BOŽIJEM PUTU“

Sanski Most |