IMENOVANO POVJERENIŠTVO U MEDŽLISU IZ SANSKI MOST

IMENOVANO POVJERENIŠTVO U MEDŽLISU IZ SANSKI MOST


Subota, 15 Septembra, 2018

Zastupnik reisu-l-uleme i direktor uprave za administrativno pravne poslove u Rijasetu Islamske zajednice u BiH, Ismail ef. Smajlović, skupa sa svojim saradnicima, boravio je jučer u službenoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Sanski Most.

Cilj posjete ove visoke delegacije bio je prisustvovanje prvoj konstituirajućoj sjednici povjereništva u ovom medžlisu, te uručenje rješenja o imenovanju Senada ef. Omića na poziciju predsjednika povjereništva Medžlisa IZ Sanski Most. Naime, poznato je da je Medžlis Sanski Most u proteklom periodu u svome radu i funkcionisanju imao određene probleme, generirane od strane njegovog rukovodstva, što je dovelo do potpunog zastoja u radu izvršnog odbora Medžlisa.

S ciljem rješavanja problema i uspostave normalizacije u funkcionisanju ovog važnog izvršnog organa, Rijaset je, nakon postavljenja novog glavnog imama, donio odluku i o raspuštanju dosadašnjeg izvršnog odbora na čelu s predsjednikom Nirzadom Karamujićem. Na istoj sjednici donesena je odluka o uvođenju povjereništva u Medžlis IZ Sanski Most, u sastavu: Senad ef. Omić, predsjednik povjereništva, te članovi Nurija Jakupović i Midho Burnić.

Na prvoj sjednici povjereništva razmatran je izvještaj o finansijskom stanju Medžlisa i preduzeća „Hajrat“, kao i aktivnosti i plan rada  u narednom periodu. Direktor Uprave za administrativno-pravne poslove, Ismaila ef. Smajlović, je ovom priliko uručio članovima povjereništva rješenja o imenovanjima, te im poželio uspješan rad.

 

IMENOVANO POVJERENIŠTVO U MEDŽLISU IZ SANSKI MOST

Sanski Most |