INFORMATIČKA EDUKACIJA ZA NEZAPOSLENE

INFORMATIČKA EDUKACIJA ZA NEZAPOSLENE


Utorak, 27 Februara, 2018

U prostoru Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu danas je održana informatička edukacija za nezaposlene osobe s evidencije Službe za zapošljavanje USK u okviru projekta „Job lab“.Edukacija je dio projekta koji realizuje Američka trgovačka komora u saradnji sa članicama, kompanijom Telemach i Fondacijom Telemach, IT Academy, te omladinskom informativnom platformom Hoću.ba.

Cilje svega je da polaznici dobiju informatičku naobrazbu bez koje je danas teško naći bilo kakav posao. Lokalni partner projekta u Sanskom Mostu je Mješovita srednja škola, a svi polaznici će nakon dvodnevne edukacije dobiti certifikate iz IT tehnologija, poklon vaučere IT Academy, a od Telemach-a će najboljem polazniku biti uručen tehnički uređaj – tablet.Do sada su radionice održane u Jajcu, Novom Travniku, Zenici , Tuzli i Mostaru, a u okviru projekta Job Lab planirano je osam edukacija za nezaposlene.

Projekat je podržao zavod za zapošljavanje USK putem kojeg se vršila selekcija potencijalnih polaznika koji su se mogli prijaviti ukoliko su posjedovali bazično značnje o IT tehnologijama. Seminar će svoj rad nastaviti i sutra, a treba još jednom istaći kako će jedan od rezultata cijelog projekta biti nabavka informatičke opreme za potrebe Mješovite srednje škole, kao i internetsko umrežavanje i usluge od strane Telemach-a.

INFORMATIČKA EDUKACIJA ZA NEZAPOSLENE

Sanski Most |