IZ SANSKOG MOSTA UPUĆENA POMOĆ ZA IZBJEGLICE

Iz Sanskog Mosta danas je upućena pomoć za potrebe izbjeglica koje se nalaze na području općine Velika Kladuša.

Ova humanitarna akcija realizovana je zahvaljujući zajedničkoj saradnji svih devet udruženja žena sa područja općine Sanski Most, koja su u kratkom roku prikupili značajne količine najosnovnijih životnih potrepština, a pomoć u realizaciji akcije pružila je i općina Sanski Most.

Akciju prikupljanja pomoći inicirale su članice Udruženja „Žene sa Sane“, a kako nas je upoznala njihova predsjednica Azra Jakupović, akciju su podržala i sva ostala udruženja žena koja egzistiraju na području naše općine.

Ona se ovom prilikom zahvalila svima onima koji su učestvovali u realizaciji ovih aktivnosti, kao i načelniku općine Sanski Most Farisu Hasanbegoviću, koji je obezbijedio prevoz i dopremanje pomoći u Veliku Kladušu.

Pomoć koja je prikupljena sastoji se od najosnovnijih životnih potrepština, hrane, odjeće, obuće i sredstava za higijenu. Inače, ovdašnja udruženja žena i do sada su u velikom broju slučajeva pokazala humanost, organizovanjem različitih akcija sa humanitarnim predznakom, s ciljem pružanja pomoći najugroženijim.

IZ SANSKOG MOSTA UPUĆENA POMOĆ ZA IZBJEGLICE

| Sanski Most |