IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO OPĆINSKOG SPORTSKOG SAVEZA

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO OPĆINSKOG SPORTSKOG SAVEZA


Srijeda, 6 Decembra, 2023

Sportski savez općine Sanski Most sinoć je dobio novo rukovodstvo, ali funkciju predsjednika će i u narednom četverogodišnjem mandatu obavljati dosadašnji predsjednik Velid Kuželj. Izborna  Skupština Općinskog sportskog saveza održana je u sali Gradske biblioteke uz prisustvo 33 delegata koji su predsjednici ili predstavnici sportskih kolektiva koja djeluju na području općine Sanski Most. Na početku se duga rasprava  vodila po trećoj tački dnevnog reda – Usvajanje novog Statuta saveza,  a nakon izrečenih niza primjedbi i sugestija ovaj dokumet je usvojen sa nekoliko izmjena . Najbitnija je da će Upravni dbor ubuduće brojati 7 umjesto dosadašnjih 11 članova, te da svi klubovi i sportska udruženja imaju svog delegata u Skupštini.

U nastavku se biralo novo rukovodstvo saveza, a prvo je jednoglasno produžen mandat predsjedniku Skupštine profesoru Edinu Jakupoviću koji će ovu funkciju obavljati i naredne četiri godine. On se zahvalio svim delegatima koji su se odazvali na sjednicu i na ukazanom povjerenju.  Izabrano je i sedam članova novog Upravnog odbors saveza, a to su Enes Eminić – borilački sportovi, Sanel Maunić – loptački dvoranski spotrovi, Dževad Hujić – invalidni sport, Velid Kuželj – Udruženje pedagoga tjelesnog odgoja, Amira Šabić – sportovi na vodi, ekstremni sportovi i planinarenje,  Ale Krupić – nogomet  i Ekrem Jakupović – atletika i ostali sportovi.  Za predsjednika sportskog saveza ponovo je izabran Velid Kuželj koji je dobio jednoglasnu podršku delegata. On se prvo zahvalio dosadašnjm članovima Upravnog odbora na predanom sportskom radu,  zahvalio se i svim delegatima na njegovom imenovanju jer su prepoznali dobar rad Saveza u proteklom periodu, ali je istakao da uvijek može bolje. On je poručio kako će maksimalnim trudom i zalaganjem podići rad Sportskog saveza na još viši nivo, a posebno mjesto u budućem radu će posvetiti djeci i omladini.

Delegati su izabrali i nova tri člana Nadzornog odbora saveza, a to su Adnan Huzejrović  KK „Hurije“, Ibrahim Alihodžić Zajki – predsjednik Skupštine Sportskog saveza USK i Nirzad Karamujić – Društvo sportskih ribolovca „Devet rijeka. Novi članovi Disciplinske komisije su Emir Lasić – ŽKK „Sana“, Ferid Kuželj – ŠN „Dream team“ i Dževad Ramić – Savez za sport i rekreaciju invalida.  Na kraju recimo,  da je dugogodišnji sekretar Općinskog sportskog saveza Enes Eminić, koji je u jednom mandatu obnašao i funkciju predsjednika, otišao u zasluženu penziju, a na njegovo mjesto je imenovan Idriz Aganbegović, profesor tjelesnog odgoja koji je ujedno predsjednik i trener Ženskog odbojaškog kluba „Sana“.

IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO OPĆINSKOG SPORTSKOG SAVEZA

Sanski Most |