IZGRAĐENO IZLETIŠTE U NASELJU MAGARICE

IZGRAĐENO IZLETIŠTE U NASELJU MAGARICE


Ponedjeljak, 25 Septembra, 2017

Nedavno su završeni radovi na uređenju izletišta u naselju Magarice, u Mjesnoj zajednici Zdena. Realizacijom pomenutog projekta ovaj prostor je u značajnoj mjeri obogaćen novim sadržajima za sport i rekreaciju, koji će od sada biti na usluzi mještanima ovog naselja, a posebno djeci i omladini.

Inicijativu mještana o izgradnji i uređenju ovog prostora podržala je Općina Sanski Most i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona. Zahvaljujući zajedničkoj saradnji općine i resornog ministarstva napravljeno je ograđeno sportsko igralište sa svim pratećim sadržajima, postavljene su klupe, kante za odlaganje otpada, te je izgrađen šadrvan, a akciju uređenju podržali su i mještani koji su bili uključeni u sve radove.

Lokalitet novoizgrađenog izletišta u naselju Magarice posjetili su predstavnici lokalne uprave na čelu sa općinskim načelnikom Farisom Hasanbegovićem, federalni poslanik Asim Kamber, kao i kantonalni ministar Jasmin Burnić, koji su sa mještanima razgovarali o narednim infrastrukturnim projektima koji se planiraju realizirati u ovoj mjesnoj zajednici. Predsjednik Mjesne zajednice Zdena, Smail Cerić, zahvalio se u ime mještana svima koji su podržali njihovu inicijativu, a koja je u konačnici dala i konkretne rezultate. Jasmin Burnić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK, istakao je kako se radi o redovnim aktivnostima koje ovo ministarstvo realizuje u saradnji sa lokalnom zajednicom, a koje imaju za cilj poboljšati životne uslove stanovnika različitim infrastrukturnim sadržajima.

I za naredni period najavljeni su slični projekti, u kojima će mještani u saradnji sa nadležnim institucijama, pokušati rješiti ostale probleme na polju komunalne infrastrukture, kako bi se poboljšali životni uslovi u ovom naselju koje broji oko 70 domaćinstava.

IZGRAĐENO IZLETIŠTE U NASELJU MAGARICE

Sanski Most |