IZLETIŠTE NA ZDENI DOBIJA RASVJETU

IZLETIŠTE NA ZDENI DOBIJA RASVJETU


Subota, 6 Aprila, 2019

Ovih dana su započeli radovi oko osvjetljavanja poznatog izletišta na vrelu rijeke Zdene. Izgradnju rasvjete realizira Mjesna zajednica Zdena uz pomoć općinskih vlasti i Fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu.

Podsjećamo da je u proteklih nekoliko godina ovo sansko izletište uređeno i da je dobilo sasvim novi izgled. Uređena je šetališna staza u dužini od oko 300 metara, uz lijevu obalu ove rijeke izgrađeni su sadržaji za odmor i igru najmlađih te zasađeno ukrasno rastinje. Vrijednost ovog projekta iznosila je 22 hiljade maraka, a sredstva su obezbjeđena od strane UNDP-a i lokalnih vlasti u Sanskom Mostu.

Izgradnja rasvjete je nešto što je planirano još prošle godine, a sada su se stekli uslovi za realizaciju tog projekta. I ove godine Mjesna zajednica Zdena organiziraće tradicionalnu proslavu Prvog maja, Međunarodnog praznika rada i organizatori već sada pozivaju građana da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj.

Ovo izletištte je jedno od najljepših i najuređenijih na području Unsko sanskog kantona i čini sastavni dio turističke ponude na našim prostorima. Poslije izgradnje rasvjete na njemu će se moći uživati i u noćnim satima.

 

 

 

IZLETIŠTE NA ZDENI DOBIJA RASVJETU

Sanski Most |