IZLETIŠTE NA ZDENI U NOVOM RUHU

IZLETIŠTE NA ZDENI U NOVOM RUHU


Ponedjeljak, 30 Aprila, 2018

Sutra je Prvi maj, dan koji se širom svijeta obilježava kao međunarodni praznik rada. Ovaj praznik biće obilježen prigodnim sadržajima i u Sanskom Mostu. U organizaciji Mjesne zajednice Zdena, sutra će na lokalitetu poznatog sanskog izletišta u jutarnjim satima biti organizovan zabavni program u povodu obilježavanja prvomajskih praznika.

Inače, treba istaći kako je ovo poznato sansko izletište dobilo potpuno novi izgled nakon što je u poslednjih mjesec dana izvedeno niz radova na uređenju cijelog prostora. Zahvaljujući nekolicini mještana obnovljena je vodenica i ponovo stavljena u funkciju, a sredstvima lokalnih vlasti i UNDP-a uređena je lijeva obala Zdene gdje je izgrađeno šetalište i sadržaji za igru najmlađih.

Također, sutra će u organizaciji SDP-a, za simpatizere i pristalice ove političke partije, ali i druge građane, već tradicionalno biti organiziran prvomajski uranak koji će započeti u ranim jutarnjim satima. Sem pomenutih organiziranih oblika dočeka i proslave prvomajskih praznika, sigurno je da će najveći broj građana u sopstvenoj režiji obilježiti ovaj praznik na brojnim izletištima i drugim destinacijama na širem području općine Sanski Most.

IZLETIŠTE NA ZDENI U NOVOM RUHU

Sanski Most |