JASMIN CERIĆ PONOVO U BH. DRESU

JASMIN CERIĆ PONOVO U BH. DRESU


Srijeda, 25 Oktobra, 2017

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovone od 23. oktobra se nalaze na mini pripremama u Žepču, a već sutra putuju u Austriju gdje će nastupiti na trodnevnom međunarodnim turniru za mlađe kategorije.

Turnir traje do 28. okrobra, a pored domaće reprezenracije Austrije i naše mlade rukometne selekcije učestvuju još Mađarska i Švicarska. Na ovom velikom sportskom događaju u bh. dresu će ponovo nastupiti Jasmin Cerić, mladi i perspektivni golman iz Sanskog Mosta. Pomenimo,ovaj uzoriti sanski sportista je već imao uspjeha sa Kadetskom reprezentacijom BiH sa kojom se na velikim takmičenjima penjao na pobjednička postolja. U bh. dresu je dva puta osvojio zlatne medalje na mađunarodnom rukometnom turniru “Rukomet u srcu Maglaj -Žepče“, a na kojem je učestvovalo čak 14 ekipa iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Najveći upjeh je ostvario u aprilu ove godine kada je sa svojim saigračima iz reprezenatcije osvojio bronzanu medalju u Grčkoj, na jednom od najvećih evropskih rukometnih turnira za mlađe uzraste.

Cerić je u većini utakmica bio nerijševiva enigma za protivničke igrače. Jasmin Cerić ima samo 17 godina. Uspješnu golmansku rukometnu karijeru je počeo u Rukometnom klubu „Sana 7“ gdje je predanim radom i zalaganjem na treninzima u omladiskim selekcijama skrenuo na sebe pažnju i dvije godine postaje prvi golman seniorske ekipe. Njegovi dobri nastupi nisu ostali nezapaženi i od ove sezone nastupa za Rukometni klub „Kozara Mlijeko produkt“ iz Kozarske Dubice, gdje je dobro prihvaćen i ponovo pruža odlične partije. Jasmin je već pokazao i dokazao da se samo napornim radom treninzima dolazi do uspjeha, a mi mu želimo mnogo sreće, zdravlja i uspjeha kako u dresu reprezentacije BiH, tako i u novom klubu.

Nadamo se da će i u novoj sredini postati ljubimac tamošnjih navijača kao što je to bio u Sanskom Mostu. Ne sumnjamo da će na grudima ovog uzoritog sportiste još sijati brojna odličja na velikim takmičenjima.

JASMIN CERIĆ PONOVO U BH. DRESU

Sanski Most |