JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA MJEŠTANE TOMINE I KIJEVA

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA MJEŠTANE TOMINE I KIJEVA


Petak, 31 Augusta, 2018

Općinski načelnik Faris Hasanbegović potpisao je ugovore o dodjeli jednokratne novčane pomoći mještanima Tomine i Kijeva, čiji su stambeni objekti oštećeni u ovogodišnjim vremenskim nepogodama koje su bile zahvatile ovo područje. Ugovori o dodjeli novčane pomoći potpisani su sa ukupno 13 korisnika, a za ove potrebe iz općinskog budžeta izdvojen je novčani inos od 13. 000 konvertibilnih maraka.

Podsjećamo, u toku mjeseca maja na podučju mjesnih zajednica Tomina i Kijevo, usljed obilnih padavina, velike bujične vode su pričinile značajnu štetu na stambenim objektima. Općinska Komisija za procjenu šteta od prirodnih i drugih nesreća je nakon toga, obilaskom terena evidentirala nastalu štetu, te je na osnovu izvještaja komisije, odlučeno da se linearno svim oštećenim licima isplati novčani iznos od 1000 konvertibilnih maraka kao jedan vid novčane pomoći za sanaciju šteta. Izvještaj komisije i odluka o isplati jednokratne novčane pomoći prethodno je usvojen na sjednici Općinskog vijeća.

Inače, ovo nije prvi put u ovoj godini da općina pomaže građanima u sanaciji šteta od vremenskih nepogoda, kao što su poplave, vjetar i snijeg, a koje su tokom prošle i ove godine zadesile općinu. Nešto ranije ove godine sa korisnicima su potpisana 24 ugovora o dodjeli novčane pomoći, a za ove potrebe iz općinskog budžeta izdvojen je novčani inos od 22. 155 konvertibilnih maraka.

JEDNOKRATNA NOVČANA POMOĆ ZA MJEŠTANE TOMINE I KIJEVA

Sanski Most |