JK „SANSKI MOST“ PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN

JK „SANSKI MOST“ PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN


Ponedjeljak, 12 Decembra, 2022

Judo klub „Sanski Most“  je skromno proslavio prvi rođendan. Ovaj sportski kolektiv je opravdao svoje postojanje jer se sa ponosom može pohvaliti da ima nove vlastite prostorije, te da okuplja oko 20 dječaka i djevojčica koji su uz redovne treninge već ostvarili zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.  Judo klub „Sanski Most“  sa radom je počeo 11. decembra prošle godine u fiskulturnoj sali O.Š. „Peti oktobar“  sa ciljem popularizacije i omasovljenje džudo sporta i pedagoškog rada s mladima. Klub se sa ponosom može pohvaliti da je za godinu dana osposobio vlastite prostorije koje su namjenski opremljene za bavljenje judo sportom. Radi se novoizgrađenoj i posebno opremljenoj sali koja je savremeno i namjenski opremljena za treninge površine preko 100 metara kvadratnih od čega je pola prostora pod tatamijem, a ostali prostor je teretana. Predsjednik kluba Damir Bašić je za RTV Sanu rekao da je klub za godinu dana od osnivanja ispunio cilj, a to je da okupšlja oko 20 dječaka i djevojčica koji su uz redovne treninge već ostvarili i zapažene rezultate na brojnim takmičenjima.

Judo klub „Sanski Most“ gaji bratske odnose sa klubom „Travnik“, čiji su članovi prisustvovali skromnoj svečanosti i ujedno održali zajednički trening. Jedan od najboljih judo trenera u Bosni i Hercegovini, Travničanin Elvir Salihagić Taka, je pohvalio rad predsjednika Bašića koji je svojim članovima stvorio odlične uslove za rad i što bolje pripreme za takmičenja. Enna Bašić se judom bavi preko deset godina i u dosadašnjoj uspješnoj karijeri je osvojila preko 60 medalja na takmičenjima u našoj zemlji i van njenih granica. Ona ima čak devet osvojenih medalja na državnom i osam medalja na federalnom nivou.  Ena je ujedno i trenerica u klubu i naglašava  da joj je posebna čast što svoje iskustvo može prenijeti mlađim klupskim kolegama.

Nejla Đumišić je od članica kluba od njegovog osnivanje i redovno trenira. Ona kaže da joj je lijepo, a u narednoj godini očekuje da se nastavi takmiči na turnirima za njem uzrast . Podršku sanskim judistima od osnivanja daje i iskusna Ena Maslić iz Travnika.  Ona je pozvala dječake i djevojčice da nauče vještine ovog plemenitog sporta . JK „Sanski Most“ trenutno ima oko 20 članova, ali taj će broj svakako ubrzo biti znatno veći. Naime, ovih dana se vrši upis novih članova za uzraste od 5 do 10 godina, a svi koji žele biti dio ovog sportskog kolektiva trebaju se javiti tokom održavanja treninga koji će se tokom ljetnog raspusta održavati svakim radnim danom od 9 do 11 sati. Nove prostorije se nalaze iza zgrade takozvanog Marksističkog centra u Sanskoj ulici.

JK „SANSKI MOST“ PROSLAVIO PRVI ROĐENDAN

Sanski Most |