JKP „SANA“ PRODAJE NEPOKRETNU IMOVINU

JKP „SANA“ PRODAJE NEPOKRETNU IMOVINU


Subota, 1 Decembra, 2018

Javno komunalno preduzeće “Sana” ponudilo je na prodaju nepokretnu imovinu koja je u njihovom vlasništvu. Inače, ovo je četvrta po redu prodaja imovine ove firme za koju je procjenjeno  kako je neperspektivna, a sredstva koja budu ostvarena prodajom upotrijebiće se za vraćanje dugovanja i servisiranje tekućeg poslovanja.

Na prodaju je ponuđen poslovni prostor i četiri pomoćna prostora u zgradi koja se nalazi u blizini autobuske stanice u ovom gradu, kao i prostor stare stočne pijace u naselju Krkojevci površine 18 dunuma, čija je vrijednost procijenjena na 415 hiljada maraka. Prodaja će biti obavljena po načelu viđeno kupljeno i to kombinovanom metodom koja podrazumijeva pisanu ponudu i usmeno nadmetanje, a pravo sudjelovanja imaju sva pravna i fizička lica koja do 20. decembra ove godine dostave zatvorene ponude i uplate depozit u vrijednosti od 10 posto od ponuđenog lota.

Prema riječima tehničkog direktora u ovom preduzeću, Faruka Alagića, nakon što je prije četiri godine uveden stečaj u ovu firmu, uspjeli su vratiti 1,8 miliona maraka dugovanja, dok je ostalo da se vrati još oko 860 hiljada. “Uspjeli smo kroz stečajni postupak preduzeće staviti na zdrave noge, sada poslujemo na zdravim ekonomskim osnovama i obavljamo svoju osnovnu djelatnost”, istakao je Alagić. Prema njegovim riječima, cilj je u narednom periodu isplatiti sve dugove kako bi firma izašla iz procesa stečaja i uključila se u tržišnu utakmicu.

 

 

 

JKP „SANA“ PRODAJE NEPOKRETNU IMOVINU

Sanski Most |