JUNIORI RUDARA PIŠU HISTORIJU KLUBA

JUNIORI RUDARA PIŠU HISTORIJU KLUBA


Četvrtak, 20 Juna, 2024

Juniori Rudara iz Kamengrada polako, ali sigurno pišu historiju kluba, ali i sanskog sporta, a na korak su da ostvare i plasman u najjaču bh. ligu u svom uzrastu. Mladi zeleno – crni jučer su ostvarili veliki uspjeh i plasirali se u finale za ulazak u juniorsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Oni su u odličnoj utakimici polufinalnog revašna bili bolji na gostovanju kod svojih vršnjaka iz Slavena Živinice. Do pobjede su došli nakon boljeg izvođenja penala, a regularni dio je završen rezultatom 1.1. U uzbudljivoj nogometnoj predstavi Rudar je do vodstva došao u 67. minuti golom Mirze Hodžića, a domaćini su u dramatičnoj završnici izjednačili u sudijskoj nadoknati – 97. minuti. Rezultat je na kraju glasio 2:4, a siguran sa bijele tačke ponovo je bio Hodžić, golove su još dali Tarik Cerić ,Tarik Jakupović i Eldin Kovačević, dok je golman Eldin Horozović odbranio odlučujući penal.

Pomenimo, i prva utakmica u Sanskom Mostu završena je bez pobjednika rezultatom 2.2, oba gola i tad je postigao Hodžić tako da ovaj vrsni gogleter može dobiti i epitet junaka polufinalnih utakmica. Također i svi igrači koji su branili boje kluba zaslužuju čestitke na maksimalnom zalaganju i odličnoj igri. Bitnoje naglasi, a kad se govori o uspjehu juniora Rudara, da se on može smatrati još i večim ako se uzme u obzir činjenica da do ove sezone klub nije imao juniorsku selekciju, te da je u pitanju tek prva takmičarska sezona ovih momaka u Omladinskoj ligi BiH Zapad.Inače, radi o odličnoj generaciji zeleno – crni koju uspješno vode treneri Besim Burnić i Ferid Kuželj. Kako kažu i više su nego zadovoljni igrom svojih puilena, a uspjeh nije došao slučajno jer je njihov marljiv na kraju dao odličan rezultat. Oni su čestitali svojim igračima na izborenom povoljnom rezultatu i plasmanu u fuinale, a domaćunu se zahvalii na gostoprimstvu i fer i korektnoj igri.

Za uspjeh Rudara svakako treba pohvaliti i Upravu kluba na čijem je čelu predsjedniik Admir Velić Coka koji mladim igračima stvaraju odlične uslove kako za treniranje, tako i odigravanje utakmica. Svakako, priznanje treba odati i vjernim navijačima koji su i u Živinicama bili dvanaesti igrač. Finalna utakmica se igra u subotu na gradskom stationu u Olovu u 17:30 sati i protivnik sanskim nogometašima biće kvalitetni juniori Igmana iz sarajevske Ilidže. Predsjednik Velić je najaviio da mladi zeleno – crni neće ni ovcaj put biti ostavljeni na cjedilu, te će i fuinaluimati podršku sa tribina od vjernih navijača. On je najavio organizovan prevoz , a svi koji žele putovati na u Olovo trebaju se na vrijeme javiti članovima Uprave kluba . Na kraju treba reći, da pored toga što juniori Rudara naporno treniraju i daju svoj maksimum u svakoj utakmici, njih krasi i prijateljstvo van terena što svakako pozitivno utiče i na samu igru. Bitno je istaći, da je atmosfera kod mladih sanskih nogometaša odlična i ovi skromni,ali izuzetno talentovani nogometaši naglašavaju da ne razmišljaju puno o narednom protivniku. Svi se vesele novoj utakmici i obećavaju ponovo dobru igru, a mi možemo reći da oni polako pišu istoriju svog kluba, ali i sanskog sporta.

JUNIORI RUDARA PIŠU HISTORIJU KLUBA

Sanski Most |