Kamber ponovo u policiji

Kamber ponovo u policiji


Ponedjeljak, 25 Juna, 2018

Danas je u policijskoj upravi u Sanskom Mostu izvršena primopredaja privremeno oduzetih predmeta u nedavnom pretresu koji je proveden nad imovinom federalnog zastupnika Asima Kambera kojeg Kantonalno tužilaštvo sumnjiči za krivično djelo odavanja službene tajne.

Nakon što je nedavno u sjedištu Tužilaštva USK-a u Bihaću izvršen pregled i vještačenje dokumentacionog materijala, kompletan materijal danas je vraćen vlasniku. A riječ je o CD-ima i DVD-ima koji su bili predmet vještačenja…

„Osnovni problem našeg pravosuđa nije njegova neovisnost. Naravno da je ono neovisno i da se niko ne može miješati u rad pravosuđa. Međutim, istinski problem našeg pravosuđa je njegova pristrasnost. Evo, kad je riječ o mom predmetu, deset minuta nakon što je sudija za prethodni postupak naložio pretres, cijeli predmet je pokrenut, doslovno istovremeno a neki predmeti se ne pokrenu ni za deset godina. Na ovu činjenicu je upozorilo i Visoko sudsko i tužilačko vijeće.

Drago mi je što su pretres moje imovine i njegovi rezultati jasno pokazali da u prostoru gdje živim nema ništa što bi upućivalo na bilo kakvo krivično djelo ili bilo kakvu nezakonitost. Danas su mi vraćeni video i tonski zapisi i materijali čiji sadržaji osim nekih političkih događaja i skupova jedino obiluju dječijim edukativno – zabavnim sadržajima. Obradovat će se moje unuke što će konačno nazad dobiti CD sa pričama Braće Grimm, razne Snjeguljice, Crvenkapice, priče o patuljcima, ciklus crtića o Medvjediću Winnie i drugi.

Žalostan sam zbog činjenice da danas ovdje pred policijskom stanicom nema novinara i ekipa federalne i kantonalne televizije koji su pravili javnu predstavu na dan pretresa… A ovo ih danas očito ne zanima. Njih a ni montažere ovih predmeta, nažalost istina ne zanima…

Javnosti je poznato da je izborne 2010. pokrenut predmet „Kastel“ tokom kojeg su, osim mene, bezrazložno privedeni svi kadrovi SDA. Pa je izborne 2014. pokrenuta „afera svih afera“ kako su je nazvali u šumama koja je opet bila usmjerena protiv SDA i njenih kadrova.

I evo danas izborne 2018. pravi se medijska cirkusijada za javnost u gradu gdje je SDA na vlasti od rata do danas. Protiv mene – Predsjednika jedne od najjačih organizacija SDA u cijeloj BiH pod izgovorom da sam odavao državne službene tajne.

Vjerujem da će naše pravosuđe prestati sa pristrasnim pristupom i da će predmete raditi hronološki kako se otvaraju a ne principom selekcije“, istakao je Kamber u svojoj izjavu.

Kamber ponovo u policiji

Sanski Most |