KAMIONI HUMANITARNE POMOĆI SUTRA KREĆU IZ SANSKOG MOSTA

KAMIONI HUMANITARNE POMOĆI SUTRA KREĆU IZ SANSKOG MOSTA


Četvrtak, 16 Februara, 2023

Danas je izvršen utovar robe koja je u proteklim danima prikupljena u okviru velike humanitarne akcije za pomoć stradalom stanovništvu Turske i Sirije. Kamioni sa robom sutra u jutarnjim satima iz Sanskog Mosta kreću prema Ključu, gdje će se priključiti velikom konvoju koji će krenuti u Sarajevo, ka glavnom humanitarnom centru . Konvoj će činiti kamioni iz svih općina i gradova USK u kojima je ovih dana organizovana humanitarna akcija.

Podsjećamo, u protekla tri dana koliko je trajala akcija, u Gradskoj dorani, koja je poslužila kao glavni centar za prikupljanje i selektiranje robe, veliki broj građana Sanskog Mosta svakodnevno je donirao najosnovniju robu i potrepštine, koje su u ovom trenutku bile potrebne. Kako bi se što prije roba mogla isporučiti u zemljotresom pogođena područja, danas je organizovan njezin utovar. Ovom prilikom odazvao se veliki broj volontera koji su zajedničkim snagama utovarili kamione, a bitno je naglasiti da su Elvis Sefić i Amel Bajrić, vlasnici firmi autoprijevoznik Mels i AM-Ba Šped, besplatno ustupili svoje kamione koji će prevesti robu do Sarajeva.

I ovoga puta vrijedi pohvaliti veliko broj humanitarnih organizacija, udruženja, kolektiva, kao i samih građana koji su dali nesebičan doprinos ovoj akciji. Bitno je naglasiti da je u akciji prikupljena velika količina robe koja je sada i najpotrebnija, tako da su trenutno zadovoljene potrebe, i kako su nas upoznali iz Crvenog križa, akcija je danas u 12 sati obustavljena na nivou cijele države, i roba se neće prikupljati do daljnjeg.

Nikako se ne smije zanemariti angažman volontera koji su svih ovih dana bili na raspolaganju organizatorima akcije, i vrijedno radili na selektiranju i pripremanju robe za transport. Mnogi od njih od ranih jutarnjih sati bili su u gradskoj dvorani. Sanjani, kao i svi građani Bosne i Hercegovine, ponovo su položili ispit humanosti, te su u veoma kratkom vremenu brzo reagovali, pokazavši da su jedinstveni i solidarni onda kada je to i najpotrebnije.

KAMIONI HUMANITARNE POMOĆI SUTRA KREĆU IZ SANSKOG MOSTA

Sanski Most |