KAMP ZA MLADE POSTAJE INTERNACIONALNA MANIFESTACIJA

KAMP ZA MLADE POSTAJE INTERNACIONALNA MANIFESTACIJA

I ove godine na riječnoj adi, koja se nalazi u neposrednoj blizini ušća Dabra u Sanu, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Condor“ biće održan kamp za mlade.

Novina ove godine je da će kamp biti internacionalnog karaktera, jer se očekuje dolazak mladih iz Švedske i još nekih zemalja. Podršku organizaciji ovogodišnjeg kampa pružiće švedska organizacija NVB koja djeluje u gradu Kalmaru, a na njenom čelu se nalazi Bosanka, Sabina Burnić. Ova organizacija usmjerena na prevenciju i odvraćanje mladih od poroka kao što su alkoholizam i droga, te provodi brojne projekte i programe u edukaciji mladih.

Zahvaljujući saradnji s tom organizacijom grupa omladine iz Švedske sudjelovaće na ovogodišnjem kampu. Predsjednik Kluba ekstremnih sportova „Condor“, Edin Seferović, kaže kako će kamp biti održan u vremenskom perioduo od 1. do 4. Augusta i da se očekuje rekordan broj učesnika. Dodaje kako je pripremljen je bogat program uz raznovrsne sadržaje, te da su vrata kampa otvorena za sve mlade koji su zainteresovani. Inače, riječna ada koja se nalazi u neposrednoj blizini ušća Dabra u Sanu pruža sve uslove za druženje i boravak u netaknutoj prirodi. Malo riječno ostrvo je sa svih strana okruženo vodom i do njega je moguće stići jedino čamcem.

Već nekoliko godina „Kondorovci“ na ovom mjestu podižu kamp i organizuju druženje mladih. Oni su u prilici da se uče vještinama snalaženja u prirodi, osnovama alpinizma, vožnji čamcima, pružanju prve pomoći, a to je i prilika da se oni upoznaju s prirodom i ljepotama rijeke Sane i Sanskog Mosta.  U „Condoru“ ističu kako imaju velike ambicije i namjera im je da ovaj događaj u budućnosti još više omasove i učine prepoznatljivim.

KAMP ZA MLADE POSTAJE INTERNACIONALNA MANIFESTACIJA

| Sanski Most |