KANTONALNI MINISTRI POSJETILI SANSKE ŠKOLE

KANTONALNI MINISTRI POSJETILI SANSKE ŠKOLE


Utorak, 5 Septembra, 2017

Ministar obrazovanja, nauke i kulture u Vladi USK, Muhamed Ramić, te ministar prostornog planiranja i zaštite okoliša, Jasmin Burnić,  boravili su danas u radnoj posjeti Općini Sanski Most te su tom prilikom posjetili nekoliko obrazovnih ustanova.

Ministar Ramić je u Osnovnoj školi „Mahala“, učenicima prvog i drugog razreda, podijelio besplatne udžbenike. Podsjećamo da će ove godine učenici svih prvih i drugih razreda u Unsko sanskom kantonu imati besplatne udžbenike, a sredstva za njihovu nabavku obezbjedila je Vlada USK uz podršku Ministarstva obrazovanja Federacije BiH i u te svrhe izdvojeno je 256 hiljada maraka. Ministar Ramić je istakao kako je školska godina na području USK započela štrajkom prosvjetnih radnika te dodao kako će već sutra sa sindikatima prosvjetara započeti razgovore o rješavanju njihovih zahtjeva.

Ovom prilikom istaknuto je kako će Ministarstvo prostornog građenja i zaštite okoliša USK iz kantonalnog budžeta osigurati sredstva za utopljavanje Osnovne škole u Mahali. Kantonalni ministri su potom posjetili Osnovnu školu „Hasan Kikić“ u Sanskom Mostu, gdje su obišli kotlovnicu koja zagrijava ovu zdravstvenu ustanovu. Za sanaciju kotlovnice i njeno osposobljavanje Ministarstvo prostornog građennje i zaštite okoliša intervenisalo je sa 22 hiljade maraka te je na taj način riješen problem grijanja u ovoj osnovnoj školi.

Zatim je upriličena i posjeta Prvoj sanskoj školi gdje je ministar Ramić održao sastanak sa direktorima obrazovnih ustanova s područja Općine Sanski Most na kojem se razgovaralo o aktuelnim problemima u ovdašnjem školstvu, a ovom sastanku je prisustvovao i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović.

KANTONALNI MINISTRI POSJETILI SANSKE ŠKOLE

Sanski Most |