KEMAL MALOVČIĆ SVOME GRADU

KEMAL MALOVČIĆ SVOME GRADU


Petak, 19 Jula, 2019

Kemal Malovčić održao je još jedan nezaboravan koncert u svome gradu. Ovaj muzički događaj održan je sinoć u Prijedorskoj ulici u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2019“. Na koncertu održanom u Prijedorskoj ulici, Kemal Malovčić, inače rođeni Sanjanin, imao je i više nego odličan nastup i oduševio je zadovoljnu publiku, koja je imala priliku uživati u hitovima ovog popularnog folk pjevača.

Kako kaže, uvijek ga raduje nastup pred svojim sugrađanima, ti koncerti imaju posebno značenje, i uvijek se iznova raduje svakom novom druženju sa sanskom publikom. Popularni izvođač narodne muzike pripada grupi jugoslovenskih pjevača koja je početkom 70-tih krenula u muzičko osvajanje estradnog neba bivše Jugoslavije. Sa nepunih 22 godine snimio je svoju prvu singlicu “Oko Sane” daleke 1968. godine. Najveću slavu je postigao ulaskom u grupu “Južni Vetar” 1985. godine sa kojima je izdao sedam uspješnih albuma. Pocetkom agresije na Bosnu i Hercegovinu, napušta “Juzni Vetar” i priključuje se humanitarnom pokretu BiH estrade za pomoc Bosni i Hercegovini. Odrzao je nekoliko stotina humanitarnih koncerata za BiH. Ističe kako ne zaboravlja svoj rodni kraj kojeg redovno posjećuje, posebno za vrijeme ljetne sezone. Pomenimo da je Kemal Malovčić prije nekoliko godina proglašen i počasnim građaninom Sanskog Mosta.Na sinoćnjem koncertu publiku je svojim nastupom oduševila i osamnaestogodišnja Đula Velić, koja je izvela svoje pjesme kao i nekoliko hitova poznatih pjevača, nakon nje zapjevao je i Damir Šabić Fazla.

Manifestacija se nastavlja i u narednim danima, a za večeras će na ljetnoj pozornici biti upriličen program za mlade uz nastup poznatog cazinskog hip hopera Akawelija i sanske muzičke grupe „Perspektiva“. Kao i ranijih godina, građani sanske i susjednih općina, te brojni turisti koji u ljetnom periodu posjećuju grad na devet rijeka uživaće u prigodnim sadržajima kulturno zabavne manifestacije „Ljeto na sani 2019“ čiji je pokrovitelj Općina Sanski Most.

KEMAL MALOVČIĆ SVOME GRADU

LJETO NA SANI 2019, Sanski Most |