KENAN ĆATIĆ NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

KENAN ĆATIĆ NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Najbolji sportista Sanskog Mosta za 2017. godinu je Kenan Ćatić, član Kik boxing kluba „Nokdaun“, odlučeno je na sinoć održanoj tradicionalnoj manifestaciji izbora najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva.

Do titule najboljeg došao je sa ostvarenim rezultatima: 1.mjesto državno prvenstvo BiH Bihać ,seniori K1 stil kategorija -71 kg i 1.mjesto Državno prvenstvo BiH Foča,disciplina full contact kategorija -71 kg. Najuspješnija ženska ekipa u loptačkim sportovima je Ženski nogometni klub „SANA 2014“ za osvojeno prvo mjesto u polusezoni 2017/2018 u Drugoj ligi FBiH grupa jug za žene.

Najbolja muška ekipa je seniorska ekipa NK „Podgrmeč“ koja zauzima treće mjesto u Drugoj ligi FBiH i najbolje je plasirana ekipa sa USK-a. Nagradu za fer plej dobio je Ženski košarkaški klub „Sana“.  Za najupješnijeg trenera u protekloj godini je izabran Kemal Hodžić Hepa iz Karate kluba „Hurije“, a najistaknutiji sportski radnici su Raif Karajković iz NK „Rudar“ i Dino Begović iz Karate klub „Hurije. Proglašeni su najbolji juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji u borilačkim, loptačkim i ostalim, a na svečanosti su uručene diplome sportskim nadama Sanskog Mosta,  zatim za školski i invalidni sport, kao i specijalne nagrade, te posebna prizanja pojedincima i ekipama radi ostvarenih značajnih sportskih rezultata.

Kako je istaknuto na svečanosti izbora najboljih, sanski sportisti su i u protekloj godini ostvarili vrhunske rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima,  nego i na međunarodnoj sceni. Sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja na domaćim i na brojnim takmičenjima van granica naše zemlje. Zbog toga se s pravom može konstatovati kako su sportisti najbolji amasadori Sanskog Mosta.

KENAN ĆATIĆ NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Sanski Most |