KENAN ĆATIĆ NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

KENAN ĆATIĆ NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA


Subota, 6 Januara, 2018

Najbolji sportista Sanskog Mosta za 2017. godinu je Kenan Ćatić, član Kik boxing kluba „Nokdaun“, odlučeno je na sinoć održanoj tradicionalnoj manifestaciji izbora najuspješnijih sportista i sportskih kolektiva.

Do titule najboljeg došao je sa ostvarenim rezultatima: 1.mjesto državno prvenstvo BiH Bihać ,seniori K1 stil kategorija -71 kg i 1.mjesto Državno prvenstvo BiH Foča,disciplina full contact kategorija -71 kg. Najuspješnija ženska ekipa u loptačkim sportovima je Ženski nogometni klub „SANA 2014“ za osvojeno prvo mjesto u polusezoni 2017/2018 u Drugoj ligi FBiH grupa jug za žene.

Najbolja muška ekipa je seniorska ekipa NK „Podgrmeč“ koja zauzima treće mjesto u Drugoj ligi FBiH i najbolje je plasirana ekipa sa USK-a. Nagradu za fer plej dobio je Ženski košarkaški klub „Sana“.  Za najupješnijeg trenera u protekloj godini je izabran Kemal Hodžić Hepa iz Karate kluba „Hurije“, a najistaknutiji sportski radnici su Raif Karajković iz NK „Rudar“ i Dino Begović iz Karate klub „Hurije. Proglašeni su najbolji juniori i seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji u borilačkim, loptačkim i ostalim, a na svečanosti su uručene diplome sportskim nadama Sanskog Mosta,  zatim za školski i invalidni sport, kao i specijalne nagrade, te posebna prizanja pojedincima i ekipama radi ostvarenih značajnih sportskih rezultata.

Kako je istaknuto na svečanosti izbora najboljih, sanski sportisti su i u protekloj godini ostvarili vrhunske rezultate i to ne samo na domaćim zvaničnim takmičenjima i turnirima,  nego i na međunarodnoj sceni. Sportisti ovog grada su zablistali i penjali se na pobjednička postolja na domaćim i na brojnim takmičenjima van granica naše zemlje. Zbog toga se s pravom može konstatovati kako su sportisti najbolji amasadori Sanskog Mosta.

KENAN ĆATIĆ NAJBOLJI MEĐU NAJBOLJIMA

Sanski Most |