KENAN ĆATIĆ U SUBOTU TRAŽI NOVU POBJEDU PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

KENAN ĆATIĆ U SUBOTU TRAŽI NOVU POBJEDU PRED DOMAĆOM PUBLIKOM


Četvrtak, 28 Jula, 2022

Još samo dva dana su ostala do velikog sportskog događaja, jednog od najvećih koji je u posljednje vrijeme organiziran u Sanskom Mostu, a koji je uvršten i u program tradicionalne manifestacije „Ljeto na Sani 2022“. Naime, u Gradskoj dvorani u subotu, 30. jula, od 20 sati će se održati veče profesionalnog boksa pod nazivom ”Sana Fight Night 2”. Ovaj jedinstveni bokserski spektakl će činiti 10 profesionalnih borbi u više različitih kategorija, a pored profi boksera iz BiH će nastupiti i borci iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Svi bokseri sutra dolaze u Sanski Most, a u Gradskoj dvorani od 19 sati će se održati obavezno vaganje takmičara. U borbi večeri će nastupiti Sanjanin Kenan Ćatić koji nastupa za Bokserski klub „Pobjednik“ iz Prijedora. Mladi i perspektivni Ćatić za protivnika ima iskusnog Stevu Babića iz Banja Luke. Pomenimo, da su se ova dva boksera već sastala u novembru prošle godine u Areni Gradiška, a meč je završen bez pobjednika.

Za mladog Ćatića ovo će ujedno biti i deveta borba u profesionalnoj bokserskoj karijeri u kojoj je do sada zabilježio po četiri pobjede i poraza i jedna neriješena borba. On je u izjavi za RTV Sanu naglasio da ovih dana odrađuje naporne fizičke i tehničke pripreme i nada se pobjedi pred svojim vjernim navijačima. Pozvao je i svoje sugrađane da mu u subotu sa tribina daju itekako potrebnu podršku. Prema riječima Muhameda Smajlovića Hamića, jednog od glavnih organitazora, pripreme za bokserski spektakl teku prema zacrtanom planu. On ističe da je urađen već veliki posao, a između ostalog je dogovoreno postavljanje ringa, razglasa i rasvjete, nabavljeni su pehari i medalje, obezbjeđen je smještaj za boksere i njihove timove, te sudije. On kaže da je zadovoljan dosadašnjom organizacijom i zahvalio se svima koji su na bilo koji način dali doprinos da se u gradu na devet rijeka održi bokserski spektakl.

Smajlović ističe da je zadovoljan dosadašnjom prodajom karata i očekuje da će sanska Gradska dvorana biti premala da primi sve one koji žele biti dio velikog sportskog događaja. Ulaznice za noć profi boksa „Sana Fight Night“ mogu se kupiti još večeras i sutra na štandu u Prijedorkoj ulici, a projaja u subotu počinje u 16 sati na blagajni Gradske dvorane. Također, ulaznice se mogu nabaviti lično kod Kene Ćatića i Muhameda Smajlovića ili rezervisati putem telefina na brojeve telefona 061 / 561 – 537 i 062 / 918 – 764 . Cijena za tribine je 10 KM, a za VIP kraj ringa je 20 KM. Na kraju treba istaći da mladi Ćatić svakako zaslužuje veliku podršku svojih sugrađana za sve ono što je uradio za sanski sport u proteklim godinama, a mi mu samo možemo poželjeti sreću i da ponovo obraduje svoje sugrađane i vjerne navijače.

KENAN ĆATIĆ U SUBOTU TRAŽI NOVU POBJEDU PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

Sanski Most |