KILOMETRI NOVOG ASVALTA POLOŽENI U TRNOVI

KILOMETRI NOVOG ASVALTA POLOŽENI U TRNOVI


Utorak, 19 Septembra, 2017

Mjesna zajednica Trnova preoblači se u novo i moderno ruho nakon što se ovih dana privode kraju radovi na asvaltiranju gotovo svih lokalnih puteva i saobraćajnica u ovom mjestu u dužini od oko 1500 metara. Radovi se izvode u okviru projekta FERP, a u Trnovu je, u sanaciju i rekonstrukciju cestovne infrastrukture, u protekloj i ovoj godini, kroz više projekata, investirano oko 300 hiljada maraka. Radove su obišli načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović i federalni poslanik Asim Kamber te izrazili zadovoljstvo kvalitetom radova koji se izvode.

Tokom poplava u maju 2014. godine u značajnoj mjeri je oštećena ili uništena lokalna infrastruktura u Trnovi, što je mještanima pričinilo velike probleme. U prvoj fazi realizacije projekta FERP u ovom mjestu, izgrađen je novi betonski most preko Pilješke rijeke, koji je uništen prije tri godine tokom poplava, te uređen dio lokalnih saobraćajnica. Ovih dana, u drugoj fazi ovog projekta, potpuno su asvaltirane preostale ulice i ovim generacijskim projektom potpuno obnovljena cestovna infrastruktura te predata na upotrebu građanima. Mještani Trnove ne kriju zadovoljstvo urađenim poslom te ističu kako su obnovom infrastrukture za dugi period riješeni brojni problemi u ovoj mjesnoj zajednici, a izlokani i oštećeni putevi postaju prošlost.

Općina Sanski Most je u poslednjih mjesec dana pretvorena u veliko gradilište. U okviru druge faze programa FERP presvlače se ulice i saobraćajnice stradala tokom poplava, te se istovremeno rješavaju i drugi infrastrukturni problemi poput podzemnih instalacija, trotoara i rasvjete. Podsjetimo, u sklopu pomenute druge faze, pored saobraćajnica u Trnovi uređene su ili se uređuju: Ulica Muse Ćazima Ćatića, Stanična, Meše Selimovića, dionica Hrustovo- Kljevci, ulice u naselju Bare te je sanirano klizište na lokalnom putu Vrhpolje, zaselak Hodžići.

U okviru ovog projekta, protekle godine uređene su ulice: Alagića sokak, Muhići, Krkojevci, Šabića sokak, Aganovića sokak, dio Bulevara 7. Korpusa i Ključke ulice, te most u Trnovi. Asvaltirano je na kilometre puteva i saobraćajnica te u ove poslove uloženo više od 700 hiljada maraka.

KILOMETRI NOVOG ASVALTA POLOŽENI U TRNOVI

Sanski Most |