„KO NEKAD U OSAM“

„KO NEKAD U OSAM“

Dobra posjeta, atmosfera i svirka obilježili su sedmi po redu novogodišnji humanitarni koncert pod nazivom „Ko nekad u 8“. Velika sala u Starom hotelu bila je premala da primi sve koji su željeli prisustvovati ovom humaniratno zabavnom događaju.

Sav prihod koji je ostvaren od prodaje ulaznica i pića ili kroz razne vidove sponzorstva  namjenjen je pomoći i finansiranju projekta „Nada“ , koji se realizira poslednjih nekoliko godina u sklopu nevladine organizacije Fondacija „AWO Domovinska bašta“. Također, koncert je poslužio i da se javnost upozna s pomenutim  projektom koji je jedini takve vrste u Sanskom Mostu posvećen djeci s posebnim potrebama. Jedan od idejnih tvoraca ovog humaniratno zabavnog  događaja je Edin Aganović, novinar RTV Sana. On je istakao da je slogan koncerta „raja za raju“ u potpunosti opravdao očekivanja.

Socijalna radnica Amela Omić, koja vodi projekat „Nada“  se zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje već tradicionalnog koncerta. Generalni pokrovitelj bila je Općina Sanski Most, a na razne načine ovaj događaj je pomoglo nekoliko preduzeća, udruženja i organizacija, kao i sanski privrednici. Prisutnima se obratio i načelnik općine Sanski Most, Faris Hasanbegović koji je naglasio da će se i u budućnosti podržavati ovakvi i slični projekti.

Koncert  je kao i svih ranijih godina počeo nastupom hora sanske Gimnazije, a potom su prigodnim programom nastupili mališani iz centra „Nada“, kojima je i posvećen ovaj događaj. Oni su svojim programom, igroim recitacijama i pjesmom, oduševili mnogobrojnu publiku, a mnogima i izmamili suze na oči. Nastupili su i  dječiji hor „Melodi“, zatim solisti Irma Osmančević, Jasmin Omić i Džejlana Čaušević, te bendovi Perspektiva , Mahmurni ljudi i No Limit Now, koji su i organitaori koncerta. Specijalni gost večeri bio je estradna zvijezda  Amir Kazić Leo, inače rođeni Sanjanin.

„KO NEKAD U OSAM“

| Sanski Most |