KOLAČIJADA ZA BOLESNOG DJEČAKA

KOLAČIJADA ZA BOLESNOG DJEČAKA


Petak, 2 Novembra, 2018

Sanjani su danas još jednom pokazali šta znači humanost na djelu i za potrebe liječenja oboljelog dječaka, Emina Erdića, prikupljena su značajna sredstva.

Na ulicama Sanskog Mosta danas je organizovana prodaja kolača, a sav prihod namjenjen je u dobrotvrne svrhe.U organizaciji udruženja žena iz Sanskog Mosta danas je organizirana kolačijada, a ovaj događaj je održan pod motom „Sanjanke dobrog srca“. Članice svih sanskih udruženja su za ovu priliku pripremile kolače, a na štandovima ispred malog gradskog parka prodavali su se i drugi proizvodi iz kućne radinosti.

Veliki broj Sanjana je kupovinom proizvoda doprinio da se osiguraju sredstva za liječenje bolesnog dječaka. Radi se o Eminu Erdiću koji ima samo 11 godina, a obolio je od karcinoma pluća i medijastinuma. Podsjećamo, kada je u pitanju liječenje Emina Erdića, neophodno je uspostavljanje tačne dijagnoze kako bi se liječenje potom nastavilo u Turskoj i za ove svrhe je potrebno isgurati minimalno 50 hiljada eura.

Humanitarne akcije za pomoć ovom dječaku organiziraju se širom BiH i inostranstvu, a svoj ne mali doprinos dali su danas i Sanjani.

KOLAČIJADA ZA BOLESNOG DJEČAKA

Sanski Most |