KOLAČIJADA ZA POMOĆ U LIJEČENJU MUHAMEDA TALIĆA

U Sanskom Mostu ovih dana organizovano je niz humanitarnih akcija i događaja s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje četrnaestogodišnjeg dječaka Muhamed Talića. Jedna takva akcija održana je danas u malom gradskom parku na kojoj je zabilježen veliki odziv zainteresovanih građana.

U organizaciji Udruženja „Žene sa Sane“, Humanitarne organizacije Dirhem, te Centra za izgradnju mira, danas je u malom praku pored Zdene upriličena kolačijada. Ovom prilikom od prodaje kolača ali i kroz dobrovoljne priloge skupljena su značajna novčana sredstva koja će biti usmjerena za potrebe liječenja oboljelog dječaka.

I ova, kao i prethodne akcije, naišla je na podršku humanih ljudi, tako da su se mnogi pojedinci i kolektivi uključili u akciju na način da su donosili kolače iz vlastite radinosti, ili kupnjom poslastica, te vlastitim novčanim donacijama.

U našem gradu ali i inostranstvu u proteklih nekoliko dana organizovano je nekoliko akcija prikupljanja novčanih sredstava, a slične akcije najavljene su i za naredni period. Inače cijelu humanitarnu akciju pokrenula je Mjesna zajednica Šehovci, ispred koje su upozorili građane da obrate pažnju na pojavu lažnih humanitaraca koji se u posljednje vrijeme predstavljaju kao osobe koje prikupljaju sredstva za potrebe Muhamedovog liječenja, te da o svemu obavijeste nadležne organe.

KOLAČIJADA ZA POMOĆ U LIJEČENJU MUHAMEDA TALIĆA

| Vijesti |