KOMŠIĆ NAJAVLJUJE APELACIJU NA ZAKON RS O NEPOKRETNOJ IMOVINI

KOMŠIĆ NAJAVLJUJE APELACIJU NA ZAKON RS O NEPOKRETNOJ IMOVINI


Utorak, 27 Decembra, 2022

S obzirom da nije kažnjen nego nagrađen za antiustavno djelovanje, predsjednik RS Milorad Dodik nastavlja sa podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, ocijenio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u vezi sa sutrašnjim razmatranjem novog prijedloga zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

– Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta RS. Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena apelacija Ustavnom sudu – najavio je Komšić.

Kako kaže, Dodik očito forsira i nada se tome “da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom”.

– Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašenjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine Rs-a. Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio ne očekujem da poduzmu bilo šta – zaključio je Komšić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

KOMŠIĆ NAJAVLJUJE APELACIJU NA ZAKON RS O NEPOKRETNOJ IMOVINI

BiH |