KONCERT KEMALA MALOVČIĆA „SVOME GRADU“

KONCERT KEMALA MALOVČIĆA „SVOME GRADU“

Kemal Malovčić održao je još jedan nezaboravan koncert u svome gradu.  Ovaj muzički događaj održan je sinoć u prepunom malom parku na Zdeni  u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2017“ Kemal Malovčić ponovo je pokazao da je jedan od najvećih šoumena na bh. estradi ali i cijeloj dijaspori.

Na cjelovečernjem koncertu održanom u prepunom malom parku, Kemal je imao i više nego odličan nastup i oduševio je zadovoljnu publiku, koja je imala priliku uživati u provjerenim hitovima ovog popularnog pjevača. Kako je rekao za RTV Sana, uvijek ga raduje nastup pred svojim sugrađanima, ti koncerti imaju posebno značenje, i uvijek se iznova raduje svakom novom druženju sa sanskom publikom. Svoju karijeru Kemal Malovčić započinje još u mladosti. Kao izvođač narodne muzike jako brzo stiče popularnost i simpatije slušalaca.

Pripada grupi jugoslovenskih pjevača koja je početkom 70-tih krenula u muzičko osvajanje estradnog neba bivše Jugoslavije. Sa nepunih 22 godine snimio je svoju prvu singlicu “Oko Sane” daleke 1968. godine. Najveću slavu je postigao ulaskom u grupu “Južni Vetar” 1985. godine sa kojima je izdao sedam uspješnih albuma. Posebno se izdvaja album pod nazivom “Okreće se kolo sreće”, koji je rasprodat je u zavidnom tiražu od oko 900.000 primjeraka. Pocetkom agresije na Bosnu i Hercegovinu, napušta “Juzni Vetar” i priključuje se humanitarnom pokretu BiH estrade za pomoc Bosni i Hercegovini.

Odrzao je nekoliko stotina humanitarnih koncerata za BiH.  Iako danas živi u Austriji, ne zaboravlja svoj rodni kraj kojeg redovno posjećuje, posebno za vrijeme ljetne sezone. Pomenimo da je Kemal Malovčić prije nekoliko godina proglašen i počasnim građaninom Sanskog Mosta. Na sinoćnjem koncertu publiku je svojim nastupm oduševila i šesnaestogodišnja Đula Velić. Ona je izvodeći nekoliko hitova poznatih pjevača pokazala da je pred njom uspješna muzička karijera. Kraj koncerta je završio izvođenjem spletom tradicionalnih bosanskih kola.

KONCERT KEMALA MALOVČIĆA „SVOME GRADU“

Sanski Most |