„KONDOR“ OBILJEŽIO DAN DRŽAVNOSTI

„KONDOR“ OBILJEŽIO DAN DRŽAVNOSTI


Subota, 25 Novembra, 2017

U malom parku na Zdeni danas je upriličena prezentacija Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ iz Sanskog Mosta. Pored toga što su ovom prilikom demonstrirali veoma visok nivo obučenosti, članovi ovog kluba na ovaj način dali su svoj doprinos u obilježavanju 25. novembra,

Dana državnosti BiH. Klub ekstremnih sportova Kondor trenutno posjeduje veoma kvalitetnu opremu za spašavanje ljudskih i materijalnih dobara, a također članovi kluba imali su priliku u proteklom periodu kroz različite edukacije ovladati tehikama pravilnog korištenja i upotrebe ove opreme u kriznim situacijama.

Ovaj klub raspolaže s više čamaca, alpinističkom opremom, navigacijskim uređajima i sredstvima veze, a odnedavno su bogatiji i za specijalizovano motorno vozilo, koje im omogućuje pristup i najnepristupačnijim lokacijama. Inače, članovi ovog kluba su u brojnim situacijama dali nemjerljiv doprinos lokalnoj zajednici, u spasavanju ljudi i materijalnih dobara, zbog čega su postali i ravnopravni članovi općinske Službe civilne zaštite.

 

 

„KONDOR“ OBILJEŽIO DAN DRŽAVNOSTI

Sanski Most |