„KONDOR“ U NOVOJ SPASILAČKOJ AKCIJI

„KONDOR“ U NOVOJ SPASILAČKOJ AKCIJI


Četvrtak, 5 Aprila, 2018

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Kondor „ iz Sanskog Mosta inkorporirani su u lokalni sistem civilne zaštite i do sada su učestvovali u brojnim akcijama koje su imale za cilj spašavanje ljudskih života i materijalnih dobara. Jedna takva akcija organizovana je i prije nekoliko dana.

Spasilačka ekipa ovog kluba priključila se, na poziv policije, akciji traganja za nestalom osobom na lokalitetu Đedovača iznad Sanskog Mosta. Radilo se o starijoj osobi čiji je nestanak prijavljen, a pretpostavljalo se kako se može nalaziti na pomenutom području. „Kondorovci“ su se odmah uključili u akciju i pretražen je veliki dio terena. Na žalost, pronađeno je beživotno tijelo nestalog muškarca, a kasnije je ustanovljeno kako je njegova smrt nastupila prirodnim putem.

Ova akcija je još jednom pokazala koliko je za jednu lokalnu zajednicu bitno imati oformljenu i sposobnu spasilačku službu. U prošlosti je bilo još nekoliko ovakvih situacija, a članovi Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ posebno su se istakli za vrijeme katastrofalnih poplava koje su pogodile Sanski Most, kada su pružili nemjerljivi doprinos u spašavanju ljudi i materijalnih dobara, te sanaciji šteta od ove prirodne katastrofe.

„KONDOR“ U NOVOJ SPASILAČKOJ AKCIJI

Sanski Most |