„CONDOROV“ KAMP ZA MLADE

Na riječnoj adi, koja se nalazi u neposrednoj blizini ušća Dabra u Sanu, u organizaciji Kluba ekstremnih sportova „Kondor“ tokom proteklog vikenda održan je šesti po redu kamp za mlade.

Malo Sanjana zna da na ovom mjestu postoji riječna ada koja pruža sve uslove za druženje i boravak u netaknutoj prirodi. Malo riječno ostrvo je sa svih strana okruženo vodom i do njega je moguće stići jedino čamcem. Već nekoliko godina „Kondorovci“ na ovom mjestu podižu kamp i organizuju druženje mladih. Prema riječima predsjednika ovog kluba, Edina Seferovića, ove godine je sudjelovao veliki broj mladih svih uzrasta iz Sanskog Mosta ali i drugih gradova. Oni su bili u prilici da se uče vještinama snalaženja u prirodi, osnovama alpinizma, vožnjI čamcima, pružanju prve pomoći, a prisustvovali su i predavanju koje je na ovom mjestu održao psiholog edin Biščević.

Kamp pruža sjajne uslove za boravak i druženje mladih, ali je to prilika da se oni upoznaju s prirodom i ljepotama rijeke Sane. Prema riječima organizatora, upravo je jedan od ciljeva ovog događaja da se mladi ljudi otrgnu od prevelike ovisnosti za svojim mobilnim aparatima uz koje provode i previše vremenaZa sve učesnike kampa, sasvim sigurno, ovo je bilo jedinstveno i inspirirajuće iskustvo, a priliku da ga ponove imaće već naredne godine.

„CONDOROV“ KAMP ZA MLADE

| Sanski Most |