KONFERENCIJA MLADIH SANSKOG CRVENOG KRIŽA

U prostorijama Mješovite srednje škole održana je izborna Konferencija mladih Crvenog križa općine Sanski Most, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo i utvrđen program rada za ovu godinu.

Konferencija mladih sanskog Crvenog križa bila je prilika da se na jednom mjestu okupe mladi ljudi, osnovci, srednjoškolci i studenti iz Sanskog Mosta, kako bi sumirali svoje dosadašnje aktivnosti, izabrali svoje predstavnike i najuže rukovodstvo, te utvrdili smjernice za daljnji rad.

Nakon što je utvrđeno da sjednici prisustvuje dovoljan broj delegata, pristupilo se izboru kandidacione i verifikacione komisije, i članova predsjedništva, a za novog predsjednika Konferencije mladih izabran je dr. Almin Alagić, dok je za zamjenika izabran profesor Anel Midžić.

Ovom prilikom izabrani su i članovi koji će predstavljati mlade u općinskim i kantonalnim organima Crvenog križa. Okupljeni mladi volonteri su iznijeli svoja viđenja daljnjeg učešća u radu i volontiranju, te raznim akcijama pomoći u kojima oni svojim radom i zalaganjem mogu dati vlastiti doprinos u radu Crvenog križa.

Ovom prilikom upućen je poziv mladima Sanskom Mosta, kao i svim zainteresovanim da se uključe u akcije i volontiranje, te na taj način pokažu svoju želju i humanost u akcijama koje Crveni križ sprovodi.

U proteklom periodu mladi Crvenog križa Sanski Most učestvovali su u brojnim akcijama darivanja krvi, obilježavali značajne datume, podizali svjesnost mladih o opasnostima od opasnih bolesti, ostvarivali značajne rezultate iz takmičenja u pružanju prve pomoći, te proveli mnogobrojne edukativne projekte i humanitarne akcije.

KONFERENCIJA MLADIH SANSKOG CRVENOG KRIŽA

| Vijesti |