KOŠARKAŠKA KIDS LIGA U SANSKOM MOSTU

KOŠARKAŠKA KIDS LIGA U SANSKOM MOSTU


Četvrtak, 23 Novembra, 2023

OKK Sana je bio domaćin drugog balona Kids lige u kojoj se ove godine takmiči čak osam klubova sa selekcijama predpionira  2010. godište i mlađi igrači iz USK i banjalučke regije iz Republike Srpske. Pored  najmlađih sanskih košarkaša još se takmiče njihovi vršnjaci iz klubova: Hunters Prijedor, Bratstvo Bosanska Krupa, Sloboda Bosanski Novi, Lider Gradiška, Zvezda Banja Luka, te bihaćki klubovi Bihać i Bosna XXL. Liga se igra u dvije grupe i jedna se u proteku subotu odigrala u Banja Luci, a druga u Sanskom Mostu gdje su se takmičili sanski, prijedorski i bihaćki mališani. Odigrane su četiri prvenstvene  utakmice i u pojedinim sa dosta uzbuđenja i neizvjesnosti. Bilo je pobjeda i poraza, veselja i razočarenja, ali cijelo takmičenje je proteklo u fer i sportskom duhu.

Kako je za RTV Sanu rekao Amir Kulenović, trener Akademije košarke Bihać, cilj ove lige je da najmlađi igrači osjete čari košarke i da se kroz igru druže i upoznavanju. On nije krio zadovoljstvo pobjedama svojih pulena u obje utakmice jer je lijepo da osjete slast trijumfa. Ipak on ističe, iako igračima od malih nogu treba usaditi pobjedički duh, krajnji ishod utakmica u ovoj ligi je manje bitan jer je djecu važno učiti sa osnovama ovog popularnog sporta i lijepom ponašanju.  Trener  KK Hunters Bojan Majkić, izrazio je zadovoljstvo što su njegovi mali puleni učesnici Kids lige, a  posebno mu je drago što opet gostuju u Sanskom Mostu. On je pohvalio ovaj projekat i ujedno naglasio da će ovakvi sportski događaji dječacima ostati u pamćenju, a nije isključena mogućnost da jednog dana skupa zaigraju u nekom velikom bh ili ino klubu.  Odigrana je i jedna revijalna utakmica u kojoj su nastupili najmlađi igrači iz sva četiri kluba uzrast 2012 godište i mlađi.

Trener OKK „Sana“, Amir Pašalić, kaže s obzirom da svi  klubovi imaju i zvaniča  takmičenja, ovo je bila prilika da više igraju oni igrači koji u prventvenim nastupima imaju malu minutažu.Također, dosta je i početnika  koji još uče osnove košarke i ujedno doživljavaju prva takmičarska iskustva. Kad je riječ o sanskim mališanima, Pašalić ističe da ono ono što raduje je da se u njihovoj igri iz dana u dan vidi napredak. Na kraju posebno treba čestitati OKK „Sana“ koji se ponovo pokazao kao dobar organizator zahtjevnog košarkaškog takmičenja. Treći balon Kids lige će se odigrati polovinom decembra u Prijedoru.

KOŠARKAŠKA KIDS LIGA U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |