KRAVU KUPILI I POKLONILI SIROMAŠNOJ KOMŠINICI

KRAVU KUPILI I POKLONILI SIROMAŠNOJ KOMŠINICI


Četvrtak, 21 Decembra, 2017

U današnjoj emisiji bilježimo i jedan izuzetno human gest u selu Demiševci, gdje su se mještani organizirali, kupili kravu i poklonili je mještanki Hati Karić.

U nevremenu koje je prije nekoliko dana zahvatilo Demiševce, nastradala je muzna krava u vlasništvu ove mještanke, što je za nju bio veliki ekonomski udarac, obzirom da je proizvodnja i prodaja mlijeka bio za nju osnovni izvor prihoda.

Mještani Demiševaca su odlučili da organizuju humanitarnu akciju u koju su se uključili i brojni stanovnici ovog sela koji žive i rade u inostranstvu, te je za svega nekoliko dana prikupljena značajna novčana pomoć. Zahvaljujući donacijama kupljena je krava koja je usrećila Hatu Karić te joj omogućila da se nastavi baviti proizvodnjom mlijeka.

Prema riječima mjesnog imama, Vernad ef. Hadžića, ovo je pravi način kako treba da se međusobno pomažu i paze džematlije. Inače, mještane Demiševaca oduvijek je krasila humanost i solidarnost i oni su je nebrojeno puta pokazali u prošlosti na sličnim primjerima, što je za svaku pohvalu.

KRAVU KUPILI I POKLONILI SIROMAŠNOJ KOMŠINICI

Sanski Most |