LEJLA I SARAH OSVOJILE BRONZE

Lejla Demirović i Sarah Tetarić, članice Karate kluba „Hurije“ iz Sanskog Mosta,  nastavile su sa serijom odličnih rezultata na velikim takmičenjima. Novi uspjeh postigle kao članice Karate reprezentacije USK u proteklu subotu u hrvarskom gradu Đurđevcu gdje je je  održan veliki međunarodni karate turnir “Podravina – Đurđevac Open 2017”.

Na ovom velikoim sportskom događaju u susjednoj Hrvatskoj učestvovalo je oko 800 takmičara iz Austrije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Mađarske. U veoma jakoj konkurenciji Lejla Demirović je osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju, dok se Sarah Tetarić okitila bronzanom medaljom. One su se na pobjedničko postolje popele u borbama uzrast djevojčica.

Odlični rezultati nisu ostali nezapaženi i obje su dobile poziv u Dječiju reprezentaciju BiH. Treba istaći, da su se mlade sanske Hurije u ovoj godini već penjale na pobjednička postolja na nekoliko jakih turnira i prvenstvava. Novim uspjesima ove dvije mlade uzorite sportašice su ujedno najavile i kandidaturu da kao i prošle godine budu nagrađene za svoje vrhunske rezultate. Pomenimo, Sportski savez općine Sanski Most  je na svečanosti „Izbor naj sportiste Sanskog Mosta za 2016. godinu“  dodjelio  priznanje KK „Hurije“ za najupješniju sportsku ekipu u ženskoj konkurenciji čije su članica ostvarile impresivne rezulate, a u sastavu ove ekipe su Sarah i Lejla. Treba istaći da su one dobile i specijalno priznanje za ostvarene velike sportske rezultate u prošloj godini, ali zbog godina starosti nisu mogle ući u izbor Sportiste godine. Lejli i Sarah čestitamo na novim osvojenim novim medaljama, uz želju da ime svog voljenog kluba i grada Sanskog Mosta i dalje u lijepom svijetlu predstvavljaju na velikim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

LEJLA I SARAH OSVOJILE BRONZE

| Vijesti |