„LINO VIŠEBOJAC“ SUTRA DOLAZI U SANSKI MOST

„LINO VIŠEBOJAC“ SUTRA DOLAZI U SANSKI MOST

Sutra će u Gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, s početkom u 11 sati, biti upriličen zanimljiv sportski događaj pod nazivom „Lino višebojac“, kojeg organizuju „Podravka BiH“ i „Sportske novosti“, a čiji je pokrovitelj Federalno ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

Radi se o takmičenju koje ide od grada do grada i u kojem učestvuje po jedna osnovna škola iz lokalne zajednice, a u našem gradu na takmičenju će učestvovati učenici iz Osnovne škole „Mahala“. Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već četvrtu godinu se, osim u Hrvatskoj, održava i u osnovnim školama širom Bosne i Hercegovine.

Osnovna škola „Mahala“ iz Sanskog Mosta jedna je od osam osnovnih škola iz BiH koja je na osnovu javnog poziva odabrana da učestvuje u ovom projektu, a direktor ove obrazovne ustanove je izrazio očekivanja kako će ova manifestacija u buduće postati lijepa tradicija. Prema njegovim riječima, veliku podršku u organizaciji ovih aktivnosti imali su od Gradske dvorane, te Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja Sanski Most. Na takmičenju će biti prisutni i poznati sportisti koji će se družiti sa učenicima, a ovom prilikom upućen je i poziv građanima, a posebno najmlađim, da sutra posjete gradsku dvoranu i podrže male višebojce iz našeg grada.

U takmičenju će učestvovati učenici u dobi od 6. do 9. razreda koji će se takmičiti u nekoliko disciplina kao što su trčanje, skoku u dalj, izvođenje slobodnih udaraca u košarci, nogometu i rukometu, potezanju užeta, a pored toga predviđen je i poseban program u kojem će učenici pokazati  i svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo, a pobjednici takmičenja predstavljaće svoju školu na završnom državnom takmičenju.  Lino višebojac pokazao se kao projekt koji osim sportskog duha i umjetničkog stvaralaštva od rane dobi potiče djecu na stvaranje zdravih životnih navika za cijeli život, a ovo je i svakako prilika i da se škola predstavi u najboljem mogućem svjetlu organizovanjem jednog ovakvog događaja.

„LINO VIŠEBOJAC“ SUTRA DOLAZI U SANSKI MOST

Sanski Most |