„LINO VIŠEBOJAC“ U SANSKOM MOSTU

„LINO VIŠEBOJAC“ U SANSKOM MOSTU


Petak, 23 Marta, 2018

Zanimljiv sportsko zabavni događaj pod nazivom „Lino višebojac“ održan je danas u Gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu u organizaciji kompanije „Podravka BiH“ i časopisa „Sportske novosti“, pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, kulture, nauke i sporta FBiH.

Radi se o takmičenju koje ide od grada do grada i u okviru kojeg sudjeluje po jedna osnovna škola iz lokalne zajednice, a u Sanskom Mostu to je bila Osnovna škola „Mahala““. Nastavnici, učenici i njihovi roditelji ispunili su tribine sportske dvorane, a cijeli događaj je protekao uz pjesmu, igru, zabavu i navijanje, te nezaobilaznu maskotu „Lina“, dok je voditelj programa bio poznati Elvir Lilo Hadžijamaković. Podršku događaju pružili su i mladi sanski sportisti, a cilj projekta je potaknuti učenike osnovnih škola da se bave sportskim aktivnostima i razvijaju sportske navike. Događaj je otvorio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, te zaželio svima ugodno druženje i boravak u „gradu na devet rijeka“.

Direktor Osnovne škole „Mahala“, izrazio je očekivanja kako će ova manifestacija u budućnosti postati lijepa tradicija i zaživjeti na ovim prostorima. U takmičenju su sudjelovali učenici u dobi od 6. do 9. razreda koji su se takmičili u više sportskih disciplina kao što su trčanje, skoku u dalj, izvođenje slobodnih udaraca u košarci, nogometu i rukometu, potezanju užeta, a pored toga organiziran je i poseban program u kojem su učenici predstavili svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo,. Inače, pobjednici takmičenja predstavljaće svoju školu na završnom državnom takmičenju.

Lino višebojac pokazao se kao projekat koji osim sportskog duha od rane dobi potiče djecu na stvaranje zdravih životnih navika za cijeli život, a ovo je bila i prilika i da se Osnovna škola „Mahala“ predstavi u lijepom svjetlu kroz organizaciju jednog ovakvog događaja. Manifestacija „Lino višebojac“ se organizuje već četvrtu godinu i to u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

 

 

 

„LINO VIŠEBOJAC“ U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |