„Ljeto na Sani 2018“

„Ljeto na Sani 2018“


Utorak, 17 Jula, 2018

Ove godine navršava se dvadeset i druga godina od početka održavanja pomenute manifestacije, koja je iz godine u godinu postala neizostavan dio turističke ponude grada na devet rijeka za vrijeme ljetnih mjeseci.

Kao i svih ranijih godina, građani sanske i susjednih općina, te brojni turisti koji u ljetnom periodu posjećuju grad na devet rijeka uživaće u prigodnim sadržajima kulturnog, zabavnog i sportskog karaktera, a kroz sansko ljeto prodefilovaće brojni muzičari, umjetnici, sportisti i glumci. Prvo „Ljeto na Sani“ održano je 1997. godine i od tada je postalo prepoznatljiv simbol Sanskog Mosta.

Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj ovogodišnje manifestacije „Ljeto na Sani“ je općina Sanski Most, a organizator RTV „Sana“. Večeras će se u malom parku na rijeci Zdeni u centru grada održati tradicionalna „Sladoledijada“ kao i pozorišna predstava za djecu narodnog pozorišta iz Tuzle „Vesele igrarije“.

Ono nas očekuje sutra jeste predstava za odrasle „OSTAJTE“, koncert bihaćke grupe Camino verde, promocija novog albuma, Sana music fest – panel diskusija. Dobrodošli na „Ljeto na Sani 2018“.

„Ljeto na Sani 2018“

Sanski Most |