„LJETO NA SANI“ – MUZIČKO VEČE ZA MLADE

„LJETO NA SANI“ – MUZIČKO VEČE ZA MLADE


Subota, 20 Jula, 2019

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani“, sinoć je održano veče s muzikom za mlade. Na ljetnoj pozornici u malom gradskom parku predstavili su se poznati hip hoper iz Cazina, „Akaweli“ i instrumentalno vokalni sastav „Perspektiva“ iz Sanskog Mosta.

Akaweli je u stvari umjentičko ime Akima Osmanagića, koji je danas jedan od najopularnijih izvođača na bh hip hop sceni. Do sada je snimio najviše video spotova kada je riječ o domaćoj hip hop sceni i vremenom postao prepoznatljivo ima kada je riječ o ovoj vrsti muzike. Nakon toga prisutnima se predstavila grupa „Perspektiva“ koju čine troje mladih sanskih muzičara: Ammar Arnautović, Sara Selman i Elma Ramić. Sve troje iza sebe imaju dugogodišnje muzičko iskustvo stečeno u Muzičkoj školi Sanski Most.

Također, muzičku naobrazbu su stekli i u poznatom horu „Harmonija“, a treba naglasiti da su nagrađivani i na brojnim dječijim festivalima.Članovi mladog sanskog benda su oduševili prisutne svojim muzičkim umijećem, a dobro raspoložena i mnogobrojna publika je uživala u izvedbi velikog broja domaćih i stranih hitova.

Redale su se pjesme jedna za drugom, a odlična svirka ovog mladog sastava propraćena je aplauzima i ovacijama. Manifestacija „Ljeto na Sani“ nastavlja se u naredni ponedjeljak, a programom je predviđen nastup hora „Harmonija“ s gostima.Njihov koncert će biti održan u večernjim satima na ljetnoj pozornici u malom gradskom parku.

 

„LJETO NA SANI“ – MUZIČKO VEČE ZA MLADE

LJETO NA SANI 2019, Sanski Most |