Ljeto na Sani: Održan “Sana Music Fest”

Ljeto na Sani: Održan “Sana Music Fest”


Petak, 20 Jula, 2018

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2018“ sinoć je na ljetnoj pozornici u parku na rijeci Zdeni održan „Sana Music Fest“. Ovaj jedinstveni muzički događaj je opravdao očekivanja, a zaljubljenici rock muzike su uživali u nastupu nekoliko bosanskohercegovačkih bendova. Posjetioci su mogli pogledati i izložbu slika mlade sanske umjetnice Emine Alagić

Dobra posjeta, atmosfera i svirka obilježili su „Sana Music Fest“ , prvi festival autorskih bendova koji je održan u Sanskom Mostu. Prema riječima , Merjem Muhadžić, jedne od organizatora ovog muzičkog događaja, festival je nastao kao omladinska ideja koja se razvila iz potrebe da se ove godine u Sanskom Mostu slušaju dobri zvuci perspektivnih bosanskohercegovačih bendova. Nastupili su RAKUN – Srbac. ĐEPETO – Banja Luka, STARBRIDGE – Sarajevo, KOB – Kostajnica i NOLIMIT NOW -Sanski Mos. Prvi „Sana Music Fest“ je u potpunosti opravdao očekivanja, a zaljubljenici rock muzike su uživali u skoro trosatnom programu.

Prvi Sana Music Fest ukrasila je izložba slika mlade umjetnice Emine Alagić. Radi se i dvadesetšestogodišnjoj samoukoj slikarici iz Sanskog Mosta koja je umjetnost zavoljela u ranoj mladosti , a tek nedavno je svoje želje, ideje i vizije počela prenositi na platno.
Program na ljetnoj pozornici u parku na rijeci Zdeni nastavlja se u naredni ponedeljak kada će u okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2018“ nastupiti poznati bosanskohercegovački humorista Ismet Horo. U slučaju vremenkih neprilika ovaj zabavni događaj će se održati u prostorijama Kino Sana.

Ljeto na Sani: Održan “Sana Music Fest”

Sanski Most |