LOVAČKA KUĆA U BLIZINI VODOPADA BLIHE

LOVAČKA KUĆA U BLIZINI VODOPADA BLIHE


Ponedjeljak, 23 Oktobra, 2017

Članovi lovačke sekcije iz Fajtovaca okončali su izgradnju lovačke kuće koja se nalazi u blizini ovog sanskog sela, u neposrednoj blizini vodopada rijeke Blihe.

Objekat je izgrađen sredstvima i dobrovoljnim radom samih lovaca i služiće u narednom periodu za njihovo sastajanje i druženje. Ova lovačka kuća je smještena u prekrasnom prirodnom ambijentu, na svega pet minuta od mjesta s kojeg Bliha pada u ponor dubok preko pedeset metara, čineći tako jedinstvenu prirodnu ljepotu ovog kraja. U blizini se nalazi i pećina koja je poznata po koloniji slijepih miševa koji obitavaju u njoj, a u gustim šumama koje se prostiru prema visovima Grmeča živi brojna divljač.

Lovci iz Fajtovaca su ovom prilikom organizirali svečanost kojoj su prisustvovali i čelni ljudi Lovačkog drštva „Sana“ na čelu s predsjednikom Senadom Kljajićem.Ono što treba istaći je da je ovo sedamnaesta po redu lovačka kuća u vlasništvu Lovačkog društva „Sana“, a izgradnju objekata finansirali su i donatori koji nisu lovci, ali su zaljubljenici u prirodu.

LOVAČKA KUĆA U BLIZINI VODOPADA BLIHE

Sanski Most |