LOVAČKA NOĆ U MALOM PARKU

LOVAČKA NOĆ U MALOM PARKU


Četvrtak, 26 Jula, 2018

U okviru manifestacije „Ljeto na Sani 2018“ sinoć je u parku na rijeci Zdeni od održano „Lovačko veče“. Druženje sanskih lovaca i građana prvi put je održano prije dvije godine povodom obilježavanja deset godina izgradnje Lovačkog doma u Sanskom Mostu, objekta koji je postao jedan od reprezentativnih simbola grada na devet rijeka.

I ovaj put je uz bogat zabavni program gostima služen srneći gulaš, a treba istaći da je podijeljeno oko 700 porcija ovog čuvenog lovačkog specijaliteta. Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa dugom i bogatom istorijom Lovačkog društva „Sana“ koje je osnovano davne 1920. godine, a danas broji oko hiljadu članova raspoređenih u 16 sekcija. Bitno je naglasiti da sansko lovačko društvo spada među najbolje organizirane u Bosni i Hercegovini. Druženje sanskih lovaca i građana proteklo je u odličnoj atmosferi, a poslastica za posjetioce bila je tombola sa bogatim nagradama priređena specijalno za ovu priliku. Prisutne je zabavljao „Trio bend“,.

Manifestacija „Ljeto na Sani 2018“ nastavlja se večeras kada će se na ljetnjoj pozornici cjelovečernji koncert održati hor „Harmonija“ koji već nekoliko godina sa dosta uspjeha djeluje u sastavu nevladine organizacije Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta. U njihovom repertoaru pretežno su zastupljene tradicionalne i duhovne pjesme balkanskog podneblja, kao i moderne kompozicije koje su adaptirane za horsko izvođenje. Nastupi ovog hora su jedinstveni i postali su prepoznatljivi, a pretežno su vezani za značajnije datume, državne i vjerske praznike, godišnje koncerte kao i druge svečanosti. Pored nastupa na području sanske općine, u proteklom periodu hor je imao nekoliko nastupa i u drugim bh. gradovima, ali i susjednim državama.

Također ljubitelji pop muzike večeras će moći uživati u koncertu sanskog benda „Perspektiva“. Sastav čine tri mlada muzičara: Sara Selman, Ammar Arnautović i Elma Ramić koji iza sebe imaju dugogodišnje muzičko iskustvo stečeno u Muzičkoj školi Sanski Most. Također, muzičku naobraznu su stekli i u horu „Harmonija“, a treba naglasiti da su nagrađivani i na brojnim dječijim festivalima. Članovi benda do sada su na svojim nastupima oduševljavali publiku izvedbom velikog broja domaćih i stranih hitova, a mladi muzičari dobru svirku i atmosferu obećavaju i večeras na ljetnoj pozornici u parku na rijeci Zdeni.

LOVAČKA NOĆ U MALOM PARKU

Sanski Most |