LOVCI DOHAKALI MEDI

LOVCI DOHAKALI MEDI

Članovi Lovačkog društva „Sana“ limom su okovali lovačku kuću na lokalitetu Mrežnica, u koju je u poslednjih mjesec dana medvjed u dva navrata provaljivao.

Lovci su sigurni kako medvjed sada neće biti u stanju da ponovo pričini štetu na objektu, bez obzira na fizičku snagu koju ova životinja evidentno posjeduje, posebno iz razloga što su limene površine zakovane s velikim brojem eksera. „Mislimo da smo ovog puta riješili problem, ali pričekaćemo neko vrijeme jer će medvjed zasigurno ponovo doći.

Možda ovog puta sa sobom ponese i pribor za provaljivanje.“, kažu sa smijehom lovci. Podsjećamo da je medvjed u dva navrata provaljivao u lovačku kuću tako što bi raskovao daske kako bi dospio do hrane koja se nalazila u unutrašnjosti objekta. Poslednji put je iz lovačke kuće izvukao i fotelju, zbog čega su ga lovci nazvali „medo foteljaš“.

Inače, na području sanskog lovišta poslednjih nekoliko mjeseci uočeno je povećano prisustvo medvjeda, a nadzorne kamere, koje su postavljene u više dijelova lovišta, snimile su kako medvjedi rastjeruju krda divljih svinja kako bi došli do hrane koju su lovci ostavili za divljač. U Lovačkom društvu „Sana“ ističu kako se poslednjih nekoliko godina znatno povećalo brojno stanje medvjeda na području kojim gazduju, čemu su doprinijeli i oštri zakonski propisi kojim se zabranjuje i oštro kažnjava odstrel ovih životinja.

LOVCI DOHAKALI MEDI

Sanski Most |