MAKEDONCI U POSJETI SANSKOM MOSTU


Četvrtak, 7 Juna, 2018

Osnovna škola „Mahala“ biće domaćin Kulturno umjetničkom društvu „Srna“ iz makedonskog grada Kumanova, koji će u periodu od 18.-21. juna boraviti u Sanskom Mostu.

Tom prilikom biće organizirana i održana noć bosansko-makedonskog prijateljstva. Tokom nedavnog boravka i nastupa u Turskoj, na internacionalnoj smotri foklora, gdje je sudjelovala i folklorna sekcija pomenute sanske škole, došlo je do sklapanja pozannstva sa članovima ovog društva iz Kumanova, koji su također bili učesnici ovog događaja.

Dogovorena je posjeta koja će se uskoro realizirati, a planirano je da se 20. juna u Gradskoj sportskoj dvorani s početkom u 19 sati održi veče folklora uz učešće velikog broja sudionika. Gosti iz Makedonije tokom boravka u našem gradu biće smješteni u internatu Srednje poljoprivredne škole „Sanus futurum“, a generalni pokrovitelj ovog događaja biće Općina Sanski Most.

Također, postoji mogućnost da tada Sanski Most posjete i zvanični predtsavnici Kumanova u cilju uspostavljanja saradnje između dva grada.

MAKEDONCI U POSJETI SANSKOM MOSTU

Sanski Most |