MALIŠANI OBRADOVANI BAJRAMSKIM PAKETIĆIMA

U želji da obraduje što veći broj mališana i uljepša im bajramske dane, općina Sanski Most je ovog Bajrama posebnu pažnju posvetila djeci bez roditeljskog staranja i djeci s posebnim potrebama.

Tako je juče upriličena posjeta ustanovama i organizacijama koje na području općine Sanski Most vode brigu o njima, a štićenicima koji su uključeni u njihov rad podijeljeni su bajramski paketići.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, i direktorica Centra za socijalini rad u Sanskiom Mostu Zemina Kadirić, skupa sa svojim saradnicima, posjetili su Socijalno pedagošku zajednicu u selu Vrhpolje, u kojoj borave djeca bez roditeljskog staranja, kao i prostorije nevladine organizacije AWO Domovinska bašta, koja u sklopu projekta „Nada“ vodi brigu o djeci s posebnim potrebama.

Mališani su bili obradovani posjetom, a na kraju druženja uručeni su i bajramski paketići. Inače, pomenute ustanove već dugi niz godina vode brigu o najranjivijim kategorijama stanovništva, tako da je bilo koji vid podrške, kako lokalne zajednice, tako i drugih organizacija i pojedinaca, od izuzetno velikog značaja.

MALIŠANI OBRADOVANI BAJRAMSKIM PAKETIĆIMA

| Vijesti |