MALIŠANI S POSEBNIM POTREBAMA OTPUTOVALI NA ZIMOVANJE

Djeca s posebnim potrebama iz Sanskog Mosta, koja su uključena u projekat „Nada“, koji se realizira u sklopu Fondacije AWO „Domovinska bašta“, otputovali su danas na zimovanje, na planinu Vlašić, gdje će boraviti naredna četiri dana.

Organizator i sufinansijer putovanja i boravka na ovoj predivnoj planini mališana iz našeg grada je Općina Sanski Most, a djecu je na put jutros ispratio općinski načelnik, Faris Hasanbegović, sa svojim saradnicima. Domaćin mališanima na Vlašiću biće Sabahudin Imamović, dok će brigu o njihovoj bezbjednosti voditi nekolicina članova Kluba ekstremnih sportova „Kondor“, koji čine dio ove male ekspedicije. Direktorica pomenute fondacije, Amela Omić, koja vodi brigu o djeci s posebnim potrebama, zahvalila je lokalnim vlastima i donatorima koji su zaslužni za realizaciju višednevnog izleta.

Načelnica Službe za finansije, trezor i zajedničke poslove Općine Sanski Most, Ermina Hrnčić, istakla je kako će lokalna vlast uvijek podržavati sve projekte koji se tiču brige o najmlađim naraštajima, a posebno one koji se odnose na djecu s posebnim potrebama. Za sanske mališane ovaj izlet mnogo znači i sigurno je kako će na Vlašiću provesti lijepe zimske dane te se natrag kući vratiti s predivnim utiscima.

MALIŠANI S POSEBNIM POTREBAMA OTPUTOVALI NA ZIMOVANJE

| Vijesti |