MALONOGOMETNI TURNIR NA VELIKA SE VRATA VRATIO U GRADSKU DVORANU

MALONOGOMETNI TURNIR NA VELIKA SE VRATA VRATIO U GRADSKU DVORANU


Ponedjeljak, 6 Decembra, 2021

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu tokom vikenda  je odigrano nekoliko utakmica prvog kruga takmičenja na novogodišnjem malonogometnom turniru. Mnogobrojna publika ponovo je uživala u kvalitetnom i efikasnom nogometu. Uzbudljiv i kvalitetan nogomet, te dobra posjeta obilježili su nastavak sanskog novogodišnjeg malonogometnog turnira koji se odigrava u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu. Akteri su i ovaj put publici ponudili dobru i efikasnu igru sa fer i korektnim sportskim ponašanjem, kao i vrlo dobrim suđenjem.  Tokom vikenda je odigrano šest utakmica, a u subotu su postignut sljedeći rezultati:

AUTO OTPAD DEDO – STIROMAL ZDENA 9:1

SM SELIMOVIC – SANA 5  17:0

EXCLUSIVE CARS –  H-MODUL 0:7

U svakoj od sinoć odigrane tri utakmice je nastupila ekipa KOVACEVIC HAMDO iz Srednje Bosne koju sačinjavaju igrači iz Donjeg Vakufa, Bugojna i Travnika.  Oni su pobijedili u svim utakmicama, a bili su bolji od ekipa NH AVDIĆ 5:2,  SALON NAMJEŠTAJA ROBINI 5:2 i STOMATOLOŠKA ORDINACIJA PRIMADENT 7:1

Turnir se nastavlja u naredni petak od 18 sati kada se očekuju nova uzbuđenja jer mnoge ekipe nastupaju sa kvalitetnim i iskusnim igračima, a organizator ponovo očekuje veliki broj gledalaca za koje će organizovati tombolu sa vrijednim nagradama. Pomenimo, prijavljene su 22 ekipe iz Sanskog Mosta, Prijedora, Ključa, Travnika i Sarajeva. Takmičenje po grupama će se odigravati do 29. decembra kada su na programu polufinalne utakmice, a dan kasnije odigrat će se i utakmica za treće mjesto, te finale. Nagradni fond i na ovogodišnjem turniru je čak osam hiljada maraka, od čega će prvoplasirana ekipa dobiti pet hiljada, nagrada za drugo mjesto iznosi dvije hiljade, a za treće hiljadu maraka. Također, nagradiće se i najbolji pojedinci turnira, odnosno naj igrač, strijelac i golman. Generalni pokrovitelji ovogodišnjeg turnira su Općina Sanski Most i Bihaćka pivovara.

 

MALONOGOMETNI TURNIR NA VELIKA SE VRATA VRATIO U GRADSKU DVORANU

Sanski Most |